Campanya de tractament aeri per frenar l’expansió de la processionària del pi

Els treballs els efectuarà l’empresa Silvagrina en un total de 1.185 hectàrees de bosc, que es consideren especialment sensibles a l’actuació de l’insecte

Comentaris

Un helicòpter fa tasques d'aplicació del tractament contra la processionària.
Un helicòpter fa tasques d'aplicació del tractament contra la processionària. COMÚ D'ENCAMP

Els comuns engeguen aquest dimecres el tractament aeri que ha de permetre fer el control de l’expansió de la processionària del pi. Enguany, es considera una actuació clau perquè els darrers mesos s’ha detectat un increment de l’activitat de l’insecte. En total s’intervindrà en unes 1.185 hectàrees, que es consideren les més sensibles.

Enguany, malgrat la disminució efectiva de la població d'eruga de la processionària durant els darrers hiverns, aquest estiu algunes de les captures d'adults efectuades reflecteixen una activitat significativa de l'insecte. Per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, que passegen pels boscos parroquials, els comuns en coordinació amb l'empresa Silvagrina, han impulsat una nova campanya de control de la plaga per limitar els danys que produeix, mitjançant un tractament aeri amb helicòpter. La superfície prevista a tractar enguany, amb mitjans aeris, és d'unes 1.185 ha aproximadament a tot el país, seleccionades entre les més sensibles i més afectades.

El tractament s'efectuarà a partir de demà dimecres i fins al dilluns 20 de setembre, segons les condicions meteorològiques, i coincidint en l'època on l'eruga és més sensible. El producte que s’emprarà és el bacillusthuringiensis i les dosis emprades són compatibles amb la resta d'insectes, el medi natural, les persones i els animals, per als que és innocu. Per tant no és necessari prendre cap mesura de protecció en particular.

Es començarà el tractament a Canillo i Encamp, després es seguirà a Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino i Andorra La Vella, entre dijous i divendres, i es finalitzarà el tractament a Sant Julià de Lòria el dilluns 20 de setembre.

La processionària del pi (Thaumetopoeapityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d'ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·èrgics a les persones i als animals.

Comentaris (4)

Trending