La cabana de gall de bosc al Principat es manté estable

Recentment s’ha finalitzat l’observació en els cantaders i a l’agost els banders faran un recompte per veure com ha anat la reproducció de l’espècie

https://www.youtube.com/embed/mNHqliH8sqk

Les observacions als cantaders fetes fa poques setmanes evidencien que la presència del gall fer o gall de bosc es manté estable des de fa temps. Pràcticament hi ha actualment els mateixos exemplars que es van poder visualitzar ara fa un any, segons fonts del departament de Medi Ambient, que és l'encarregat, juntament amb els banders, de fer aquestes observacions.

Per tenir unes dades més acurades caldrà esperar al mes d’agost, quan per complementar la feina feta ara als canters pels agents del cos de vigilància de la flora i la fauna del Principat, tècnics de Medi Ambient procediran a fer un recompte més acurat per comprovar com ha anat la reproducció de l’espècie. Segons els primers recomptes, i tal i com han indicat les fonts oficials governamentals consultades, la tendència d'ocupació en els cantaders en nombre és similar a la de l'any passat i és estable respecte anys anteriors, com s’ha dit.

L'espècie és protegida, i per tant, quan s'han de fer actuacions al medi es té en compte si aquella zona és hàbitat d'aquesta espècie o altres espècies protegides per no molestar-les. Andorra fa temps que treballa en la protecció del gall fer. Ho ha fet a través de ‘Gallipyr’ un projecte de cooperació entre els tres països pirinencs adscrits al programa Interreg IV-A que permet rebre finançament. Aquest programa no només estava dirigit al gall de bosc. També s’incloïa la perdiu blanca i la perdiu xerra. D'un temps ençà, es fa un seguiment rutinari del gall de bosc igual com es fa amb altres espècies.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending