Bombers i banders retiren un niu inactiu de vespa asiàtica

Detectat inicialment per veïns, s’ha fet la pertinent anàlisi abans de procedir actuar per evitar l’activació d’una espècia invasora i molt perjudicial per l’apicultura

El niu una vegada retirat.
El niu una vegada retirat. BANDERS

Els banders, en col·loboració amb els bombers, han procedit a retirar d’un arbre -la caiguda de les fulles les darreres setmanes n’han facilitat la visibilització- un niu secundari i inactiu de vespa asiàtica. Gràcies a la col·laboració ciutadana, que els banders reclamen (el número directe és el 148), s’ha pogut eliminar un possible focus d’una espècia invasora i molt perjudicial per a l’apicultura.

En efecte, la vespa asiàtica, que per ara no està gaire present a casa nostra, és un predador molt agressiu de les abelles així com de vespes i altres pol·linitzadors importants. Pot generar un greu impacte en la biodiversitat d'insectes nadius i en els serveis de pol·linització en general, causant danys econòmics als apicultors ja que el 80% de la dieta són les larves d’abella.

A més, en tenir un efecte negatiu en la pol·linització pot provocar una pèrdua de producció, de fruits. A més a més cal anar en compte amb les picades i els problemes que poden generar a persones al·lèrgiques. O les molèsties que puguin suposar per a eventuals activitats recreatives.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending