Apapma reclama una millora en la regulació de l’accés rodat a les muntanyes

L’entitat demana adequar les lleis a la realitat del Principat i donar competències per controlar l’entrada al cos de policia o de banders

Cartell d'APAPMA en relació a l'accés rodat a les muntanyes
Cartell d'APAPMA en relació a l'accés rodat a les muntanyes APAPMA

Apapma ha reclamat a través de les seves xarxes socials la necessitat d’una millora en la regulació de l’accés rodat a les muntanyes del Principat. Concretament, demanen modificar un dels articles de la llei del cos de banders per “harmonitzar-lo” amb un altre de la llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. A més a més, volen definir les competències per controlar aquest accés, ja que consideren l’actual sistema no és prou eficient.

Aprofitant la voluntat del Govern per modificar la llei 32/2008, del 18 de desembre, del cos de banders -per regular, per exemple, la tinença d’armes- l’entitat mediambiental Apapma ha manifestat la “necessitat de millorar” l’article 7, apartat K: “Controlar la circulació de vehicles de motor fora dels nuclis urbans, carreteres generals i secundàries d’acord amb la normativa vigent.”

El president de l'entitat argumenta que la realitat fa inaplicable el control de l'accés rodat per part dels serveis de circulació comunals.

L’associació ha argumentat que, la redacció de l’article 43 de la llei 7/2019, del 7 de febrer, de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge també inclou la regulació dels vehicles rodats sense motor al medi natural i per tant, l’apartat K de l’article 7 de la llei del cos de banders hauria de recollir la frase “controlar la circulació de vehicles motoritzats i/o rodats fora dels nuclis urbans, carreteres generals i secundàries d'acord amb la normativa vigent”.

A més a més, el president de l’entitat, Carles Iriarte ha assenyalat que, ara per ara, la competència d’aquests controls recau sobre els agents de circulació comunals. “No és que no siguin competents i professionals, sinó que la realitat fa totalment inaplicable el seu control. Han d’esperar a peu de carretera els infractors per sancionar-los, ni poden ni tenen l’equipament per anar a buscar-los allí on estan fent mal”, ha argumentat. “Aquesta regulació general podria donar competències al cos de banders o al cos de policia per a procedir a la intercepció, retenció o fins i tot penalització dels infractors” ha conclòs Iriarte.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending