Apapma es posa al costat dels veterinaris: s’ha de buscar una solució diferent al genotipatge caní

L’organització ecologista i animalista demana que no es criminalitzi de forma global els propietaris de gossos i admet que n’hi ha que són molt incívics i cal buscar la fórmula perquè qui la faci, la pagui

Un gos defecant.
Un gos defecant. ARXIU

“Donem suport als veterinaris i al resultat del seu estudi que diu que s’opti per una altra via.” Sense dir res, per dir-ho d’alguna manera, Apapma diu molt en relació amb l’afer de l’ADN caní. La que es posiciona com a nova ‘dona forta’ de l’entitat ecologista i animalista, Patrícia Bragança, ha deixat clar que el col·lectiu es posa al costat dels veterinaris, que no veuen adequat el genotipatge, i reclamen a l’administració “que ideï un altre procediment”, que busqui alternatives.

Bragança i l’encara president de l’entitat, Carles Iriarte, han reconegut sense embuts el problema de salubritat que suposen les defecacions dels gossos allà on no toquen. Alhora, però, han demanat dues coses: que no es criminalitzi de forma global els propietaris de cans i, però, que es busqui la fórmula adequada per sancionar aquells incívics que no netegen els excrements que deixen les seves mascotes. Una i altre han assegurat que tot sovint són altres propietaris de cans els que es queixen de trobar carrers i camps plens de tifes.

Una imatge de la campanya promoguda pels comuns -excepte Escaldes- sobre l'ADN caní.

Relacionat

Els veterinaris s’oposen a la identificació canina a través de l’ADN

Apapma no entra en el debat de si cal pagar o no cal pagar etcètera. Directament, s’alineen amb els veterinaris i deixen clar que la fiabilitat del genotipatge és molt baixa i que en altres llocs, en altres països que s’ha provat aquest sistema, no funciona. “El seu èxit és molt dubtós”, ha deixat clar Bragança, que ha posat sobre la taula la possibilitat d’ubicar en diferents llocs de la trama urbana del país àrees de joc per les mascotes “d’accés fàcil” i amb un sistema de control higiènic i tota mena ben definit per poder garantir-ne la bona marxa.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending