Apama considera que un aeroport a Grau Roig no té viabilitat

El seu president, Carles Iriarte diu que si es construeix i no funciona s'ha de tornar el terreny al seu estat original

Comentaris

Presentació del projecte d'aeroport a Grau Roig.
Presentació del projecte d'aeroport a Grau Roig. Altaveu

Apapma es mostra contrària a la construcció de l'aeroport de Grau Roig. El seu president Carles iriarte diu que no té viabilitat i recorda que hi ha aeroports internacionals a dues hores i mitja d'Andorra com són els de Tolosa i de Barcelona. Creu que l'impacte medi ambiental i paisagístic pot ser molt important.

Carles Iriarte no coneix el projecte però ha demanat informació. Així ha pogut saber que a prop de la zona on s'ha d'ubicar la instal·lació hi ha projectada una urbanització de xalets "que és incompatible amb un aeroport".

El president d'Apapma, diu que si el projecte tira endavant "s'haurà de fer una reserva perquè si mai no funciona, el promotor es comprometi a deixar el terreny com estava, en el seu estat original. D'estructures abandonades per les muntanyes del món n'hi ha unes quantes. Ens podem trobar cementiris d'infraestructures fallides. La primera impressió és de precaució".

La Cambra de Comerç, impulsora del projecte, assegura que és factible i la infraestructura costaria uns 500 milions d'euros i, segons l'organisme hi ha inversos disposats a invertir-hi. La proposta s'ha executat en diverses fases i actualment s'està en la de l’informe econòmic com el pla de negoci, contactar amb les possibles companyies aèries estiguin interessades en vindre i quin tipus de turisme es podria captar perquè vingués al Principat. La Cambra també impulsa un projecte d'enllaç per tren que té una opinió més favorable per part d'Apapma. "Té menys impacte i eliminarà de les carreteres molts camions. Però tot té un impacte però hem de valorar aquells que són assumibles. Construir una carretera o una casa, té un impacte".

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending