Marsol licitarà el telefèric del Carroi però deixa la decisió final en mans del següent comú

La cònsol defensa que el giny és el punt d’atractiu per atreure turistes que necessita Andorra la Vella

Imatge del projecte del telefèric del Carroi.
Imatge del projecte del telefèric del Carroi.

Abans de finals d’any, el comú d’Andorra la Vella licitarà el concurs per a la construcció del telefèric del Carroi. Així ho ha explicat al cònsol major, Conxita Marsol, que ha defensat que és el moment de tirar endavant el projecte. Això sí, també ha deixat clar que la decisió final sobre si es tira endavant el giny o no dependrà del comú que sorgeixi de les eleccions del 15 de desembre.

Marsol té clar que el telefèric és un projecte molt interessant per a Andorra la Vella i que “està ara en el seu moment de maduració”. Així, ha argumentat que “la nostra parròquia, a diferència de les altres, no té un atractiu que faci venir turistes i hem de tenir-lo”. Al seu entendre, el giny cap al Carroi és la millor solució i, per això, treballarà intensament en les darreres setmanes del mandat per poder, com a mínim, engegar el concurs per a la seva construcció.

“La idea és avançar amb el projecte. Estem pendents de tenir reunions amb el comú de la Massana i amb Govern però volem fer-ho aquest any”, ha explicat la cònsol major de la capital, per a qui fer el concurs no suposa, en cap cas, una hipoteca per a la següent majoria comunal. De fet, ha remarcat, serà aquesta qui tingui la decisió final. “Podrà fer el que consideri oportú. Si vol, ho podrà adjudicar i, si vol, el podrà declarar desert”, ha manifestat.

Per a Marsol, la millor consulta popular que es pot fer sobre el telefèric és, justament, la que tindrà lloc el dia 15 de desembre. És a dir, les eleccions comunals. “Tota la ciutadania es podrà pronunciar. Quin millor moment que la campanya electoral per defensar o no el projecte”, ha apuntat.

De la qüestió ha parlat també la consellera de Partit Socialdemòcrata Independents (PS I), Dolors Carmona, ja confirmada també com a candidata de la formació per als comicis. Al seu entendre, i tot i no mostrar-se obertament contrària al projecte, entén que seria “de lògica i ètica” esperar al nou mandat per fer el concurs. Malgrat això, apunta que si el telefèric “no ha d’hipotecar la gestió del comú o altres projectes, podem mirar de donar-hi suport”.

Etiquetes

Comentaris

Trending