Marc Pons es perfila com a secretari d’Estat de Participació Ciutadana

L’excònsol menor de la capital té molts números d’entrar a l’executiu en un càrrec de nova creació depenent directament del cap de Govern

-
-
L’excònsol menor de la capital Marc Pons es perfila com a nou secretari d’Estat de Participació Ciutadana. Encara que la designació no és oficial, la tria es dóna pràcticament per feta i hauria de ser anunciada en breu. Tots els ministres estan treballant en la confecció dels seus equips i la immensa majoria de departaments, sinó tots, disposaran, com a mínim, d’una secretaria d’Estat o, almenys, d’una direcció política. En una quinzena de dies es podria produir el jurament del gros de la segona línia d’alts càrrecs.

Pons va renunciar al consolat per poder concórrer a les eleccions generals del passat 7 d’abril com a número 2 de la territorial d’Andorra la Vella. No va aconseguir escó, però el seu nom ha estat sobre la taula per a nombroses travesses. Per exemple, com a eventual ministre de Cultura i Esports si finalment Sílvia Riva declinava l’oferiment. Entre les àrees de control directe que, com a conseller comunal o com a cònsol, va tenir Marc Pons durant la seva estada al comú hi va haver, entre altres, la cultura, els esports i la participació ciutadana.

I serà, si s’acaba confirmant la seva elecció, aquesta darrera matèria la que el portarà a l’executiu. La secretaria d’Estat de Participació Ciutadana és un càrrec de nova creació producte del pacte entre demòcrates i liberals i dependrà directament del cap de Govern, com també en depèn la d’Afers Europeus, de la qual n’és el titular i ja n’ha pres possessió Landry Riba. En els propers dies o setmanes s’anirà desgranant tota l’estructuració departamental.

Per exemple, i tal i com va avançar l’Altaveu, Josep Maria Rossell, nou ministre de Justícia i Interior, ha triat com a secretari d’Estat Joan Antoni León. Aquest càrrec es confirmarà tan bon punt Joan Martínez Benazet trobi una altra persona de la seva confiança per desenvolupar la mateixa tasca a Salut. Fins ara León ha estat secretari d’Estat de Salut. A darrera hora, Rossell va ser informat que en el cas que Martínez Benazet no aconsegueixi convèncer una persona de la seva confiança per la secretaria d’Estat de Salut León no podrà fer el salt a Justícia i Interior.

També ben aviat s’haurà de definir el cos diplomàtic, on es preveu que hi hagi força moviment de peces. Es preveia, per exemple, que Maria Ubach ocupés alguna legació diplomàtica tal i com ja havia fet anteriorment. Aquest cas ja no es donarà atès que finalment, Ubach, contra pronòstic, es manté de ministra. En canvi, noms com el d’Enric Tarrado, que ja va ser renunciar a l’ambaixada que ocupava en els petits estats d’Europa per concórrer als comicis, o l’exsíndic Vicenç Mateu, que podria tornar a la legació de Madrid, estan sobre la taula.

 

Comentaris (7)

Trending