Marc Maestre es perfila com a futur degà del Col·legi d’Advocats

L’advocat, que podria tenir Xavier Sopena de vicedegà, es rumia la proposta dels seus actuals companys de junta, que s’ha de renovar el gener

-
-
Marc Maestre té molts números de liderar, presumiblement, la única candidatura que es presenti en les eleccions a la junta de direcció del Col·legi d’Advocats que s’han de celebrar el gener. De ser així, l’advocat, especialista sobretot en temes penals i mercantils, esdevindria degà del col·lectiu que aglutina els lletrats del país, que viu un moment especialment convuls. Maestre tindria la proposta dels seus actuals companys de junta sobre la taula i estaria rumiant una resposta.

Segons diverses fonts consultades, hi ha molts números perquè l’advocat acabi assumint el lideratge del col·legi i rellevant, d’aquesta manera, l’actual degana, Sophie Bellocq. Això sí, Marc Maestre voldria disposar d’un equip prou engrescat per poder dur a termes totes aquelles tasques en què està immers el col·lectiu. Alhora, tindria la missió d’intentar pacificar el clima entre la professió, molt enrarit arran del ‘cas BPA’.

Maestre forma part de la junta que encapçalen actualment Sophie Bellocq i Vanessa Durich. Cap de les dues no seguiria. De fet, segons les fonts, cap dels integrants del nucli dur de la direcció col·legial no seguiria i potser només avaluarien la continuïtat els lletrats que han arribat a l’òrgan més darrerament, com Isaac Pérez o Sílvia Estrada. Marc Maestre seria, doncs, el fil continuista de l’equip que ha estat liderant el col·legi els darrers anys.

Que se li hagi ofert la possibilitat d’accedir al deganat, han assegurat les fonts, significa que té el suport de Bellocq però també de dos exdegans com Jean-Michel Rascagneres i Manuel Pujadas. Alhora, Maestre forma part de l’equip, per dir-ho d’alguna manera, de defensors de processats del ‘cas BPA’. D’aquí que es cregui que pot jugar una mica el paper de mediador per al consens tot i la seva relativa joventut. 

El lletrat, segons fonts coneixedores de la proposta, s’estaria rumiant la resposta, encara que amb molts factors a favor d’assumir l’oferiment. Això sí, sempre que hi hagin visos de pacificació i que disposi d’un equip ampli i amb ganes i capacitat de treball. En aquest sentit, una de les persones que s’inclouria a la candidatura i que podria ocupar el lloc de vicedegà seria Xavier Sopena, rector de la Uned a banda d’advocat i encara anteriorment director de la policia.

Un altre Xavier, en aquest cas Jordana, hauria també estat valorant la possibilitat de mirar de confeccionar una segona candidatura. Ara mateix, però, aquest escenari s’hauria diluït i tot sembla indicar que hi hauria una única llista. En qualsevol cas, encara és aviat, han indicat les fonts, malgrat que la situació quedaria resolta en poques setmanes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending