Marc Ballestà serà el número 2 del ministeri de Finances

L’exconseller general se suma a tot un seguit de persones que ja han estat ‘seleccionades’ pel nou Govern com a secretaris d’Estat: Salustià Chato, Marc Rossell, Marc Pons o Joan León entre altres

-
-
L’enginyer de telecomunicacions i exconseller general Marc Ballestà serà la mà dreta d’Èric Jover al ministeri de Finances. Ballestà és una més de les persones que s’afegeixen al llistat de secretaris d’Estat que aquests dies els membres del nou ‘TriGovern’ estan seleccionant. A banda de Landry Riba i Marc Pons o Joan Antoni León, avançats per l’Altaveu, també tindran altes responsabilitats Salustià Chato i Marc Rossell, entre altres.

Encara que havia sonat per tenir un càrrec a Esports, finalment Ballestà ‘picarà’ més amunt. Les fonts consultades han assegurat que una vegada va quedar fora de les llistes electorals, era clar que l’exparlamentari i ara retornat al seu lloc professional a Andorra Telecom, tindria una secretaria d’Estat en el cas que Demòcrates tingués la responsabilitat de governar. I així serà. Marc Ballestà ocuparà una secretaria d’Estat al ministeri de Finances que, de fet, el convertirà en número 2 d’Èric Jover. És més que probable que la fins ara secretària d’Estat de Relacions Financeres Internacionals, Clàudia Cornella, deixi l’executiu, encara que no és clar que no se li encomani alguna responsabilitat en algun altre lloc de l’administració.

També tenen números 2 escollits tant el titular de Presidència i Economia i Empresa com la responsable de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Jordi Gallardo designarà com a ma dreta el fins ara director de Pressupost, Salustià Chato. Chato s’encarregarà de la coordinació de tots aquells departaments que tenen a veure amb l’economia, les societats, el comerç, el transport, l’ocupació i el treball. I en les properes setmanes haurà de triar directors forts, com a mínim, per a totes aquelles àrees relacionades amb la planificació laboral que, a més a més, tenen una ubicació física distinta a les altres. Uns departaments estan a Prat del Rull i, els altres, a l’edifici administratiu de l’Obac.

Sílvia Calvó continuarà confiant en Marc Rossell com a número 2 del departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Però en lloc de director general, esdevindrà secretari d’Estat, el mateix càrrec que ocuparan, per exemple, Landry Riba, que ja ha pres possessió com a responsable d’Afers Europeus, o l’excònsol d’Andorra la Vella Marc Pons, que serà secretari d’Estat de Participació Ciutadana, o el jurista i fins ara secretari d’Estat de Salut Joan Antoni León, que ara sí que és del tot clar que serà secretari d’Estat d’Interior i Justícia tal i com l’Altaveu va avançar.

Comentaris (4)

Trending