Malestar entre professionals de l’educació per la no renovació d’interins temporals

Entre els eventuals hi regna un sentiment d’indefensió alhora que hi ha certa indignació per la “manca de solidaritat i empatia” de la junta del SEP

Una aula d'un centre educatiu andorrà.
Una aula d'un centre educatiu andorrà.
Eventuals d’Educació estan amoïnats, indignats i molestos. Els darrers dies el ministeri ha decidit no renovar el contracte a quatre professionals del sector que ocupaven interinament places temporals. I això que, òbviament, sembla clar que el titular de la plaça que ostentaven per un període concret no hauria tornat al lloc de feina. En tot cas, segons les fonts, hi ha un “sentiment d’indefensió” i una evident decepció cap als responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP). 

Hi hauria almenys quatre professionals (un col·laborador, dos mestres i un professor) com de cop haurien vist com no se li renovava el contracte. En una altra circumstància, això hauria estat normal i no hauria generat cap repercussió. En la situació actual, amoïna tot molt més. Hi ha mestres interins que se’ls contracta per tot el curs. D’altres, només són contractats per baixes temporals i un temps, per tant, definit. Els afectats per la mesura actual estarien en aquest darrer escenari.

Tot plegat hauria portat alguns dels eventuals no afectats per la decisió però sí amoïnats per la manera de procedir, a demanar la intervenció del SEP. La sorpresa ha estat quan, segons les fonts, la primera reacció i única gairebé hauria estat demanar si els afectats per la mesura eren o no eren afiliats. Aquesta resposta no hauria satisfet molts dels partícips de la preocupació per la situació d’altres companys.

Procediment d’avaluació

Mentrestant, aquest dijous el ministeri feia públics els criteris que emprarà per avaluar els interins en vista a tornar-los a adjudicar els llocs de treball per al proper curs. En aquest sentit hi ha un doble escenari: l’avaluació d’aquells que estan contractats pel curs sencer, i l’anàlisi d’aquells que només treballen temporalment, com seria el cas de les persones que ara s’han trobat amb la finalització i no renovació del contracte. 

Quant als interins a curs sencer, diu la nota, “si aquest personal ja formava part de la borsa d'interins del Cos d'Educació el curs 2018-2019 i per tant, té una nota d’avaluació corresponent a aquest període, no es realitzarà un nou procés d’avaluació i es tindrà en compte la nota obtinguda el curs 18/19 de cara a les adjudicacions de places del curs vinent”. Si, en cas contrari, el personal en qüestió "no formava part de la borsa d'interins del Cos d'Educació el curs 2018-2019, es tindrà en compte l’observació d’aula que els comandaments van realitzar abans del 14 de març del 2020 per generar la nota d’avaluació del curs 2019- 2020”.

Pel que fa al personal temporer d’educació, per dir-ho d’alguna forma, i que ha estat treballant durant algun dels mesos o setmanes que ha durat aquest anòmal curs escolar 2019-2020, “es generarà la nota d’avaluació del curs 2019-2020 fent una mitjana de les notes obtingudes en les diferents avaluacions que s’hagin realitzat en el període comprès entre l’1 de setembre del 2019 i el 14 de març del 2020”.

Comentaris (7)

Trending