Macron signa el primer decret com a Copríncep per designar representant seu a Andorra Patrick Strzoda

Comentaris

Macron signa el primer decret com a Copríncep per designar representant seu a Andorra Patrick Strzoda
Macron signa el primer decret com a Copríncep per designar representant seu a Andorra Patrick Strzoda

El primer decret que Emmanuel Macron ha firmat com a Copríncep d’Andorra ha servit per nomenar el seu cap de gabinet, l’alt funcionari francès i especialista en prefectures Patrick Strzoda, el seu representant personal per al Principat. El decret, signat a París el 15 de maig, apareix publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). El text no té res d’especial. L’ordinari en aquests casos. Això sí, serveix perquè Strzoda, fins fa poc màxim responsable del gabinet del ja exprimer ministre del país veí i anteriorment ministre d’Interior Bernard Cazeneuve agafi el relleu de Jean-Pierre Hugues.

Strzoda és un molt experimentat funcionari francès bastit, especialment, en diverses prefectures regionals. Amb 65 anys ja complerts i quan després d’haver servir a Cazeneuve estava previst que se l’enviés de prefecte de l’Ile-de-France, el president més jove de la República francesa de l’època moderna, per dir-ho així, el va designar, el 14 de maig, director del seu gabinet personal. L’endemà el feia el seu representant al Principat, seguint la tradició dels últims temps de convertir en ‘delegat coprincipal' a Andorra el cap del gabinet presidencial.


Nou director del gabinet del president francès, 'l'enviat' al Principat ha estat els darrers temps mà dreta de Cazeneuve tant al ministeri d'Interior com al capdavant de l'executiu


El nou representant del Copríncep, l’‘ambaixador personal’ de Macron, és un home nascut el 1952   a la petita població de Thann, a l’Alsàcia. Llicenciat en Dret (a la universitat d’Estrasburg) i en Anglès (a Besançon), també es va formar a l’Escola Nacional de l’Administració, la prestigiosa ENA, just en la promoció batejada amb el nom de Leonardo da Vinci. Ostenta diversos reconeixements i títols i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat, sempre molt lligats amb els departaments regionals o prefectures. Això sí, va ser per exemple, també, secretari general del comitè organitzador dels Jocs Olímpics d’Hivern d’Albertville.

Abans de ser nomenat director del gabinet de Cazeneuve quan aquest era ministre d’Interior, va ser el prefecte de la Bretanya durant tres anys (2013-2016). En una etapa de plena maduresa professional i personal, li toca ser un important contrapès per a l’impulsivitat i joventut del nou president francès. Això és del Copríncep Macron, al qual haurà de representar en totes aquelles tasques, activitats o responsabilitats que no siguin d’obligat i personal compliment del cap d’Estat francès mateix.

Comentaris

Trending