L’USdA exigeix més “intervencionisme” a Govern per abordar el problema dels lloguers

Gabriel Ubach defensa mesures com una limitació de preus i l’aposta decidida per la construcció de pisos de protecció oficial

Un instant de la reunió.
Un instant de la reunió.

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) considera del tot insuficients les polítiques en matèria d’habitatge impulsades fins ara pel Govern. Així li ha traslladat el seu secretari general, Gabriel Ubach, al ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, durant la reunió mantinguda per tots dos. Per al líder sindical cal anar molt més enllà i és necessari un “intervencionisme” real en el mercat en forma de mesures com limitació de preus màxims o construcció decidida de pisos de protecció oficial per poder reconduir de forma clara la greu situació que es viu al mercat de lloguer.

Durant la trobada, Filloy ha volgut, en paraules del Govern via comunicat, “compartir les mesures que està duent a terme per avançar en la resposta a la situació de l’habitatge de lloguer que viu Andorra”. També s’ha aprofitat per “copsar els plantejaments de l’organització sindical”. I aquests són, més aviat, crítics amb la gestió de l’executiu.

“El mercat no està prou intervingut”, ha explicat Ubach després de la reunió. Al seu entendre, “cal intervenir més”. I això s’ha de fer, afirma, per una banda amb “un preu màxim de lloguer i de compra”.

El líder sindical defensa que calen mesures ambicioses com les que s'estan aplicant a ciutats com Barcelona

Per l’altra, des de l’USdA s’alerta que la construcció de blocs sencers destinats a pisos de protecció social –necessaris, asseguren- té el risc d’acabar creant “ghettos”. Al seu entendre, seria millor apostar per intentar que els impulsors de noves promocions, via incentius de comuns i Govern, en destinessin una part a habitatge social.

Per a Ubach, la política actual “no té sentit”, ja que “d’aquí a deu anys continuarem igual”. A més, alerta que la sortida no ha de venir necessàriament de l’anul·lació del model 720 de declaracions de béns a l’estranger per part d’Espanya. “Qui t’assegura que aquests pisos, si surten, ho faran a un preu favorable?”, ha preguntat. Per això, s’ha mostrat partidari de mesures “ambicioses” tot posant l’exemple de ciutats com Barcelona.

Durant la trobada, Filloy ha traslladat a Ubach qüestions com ara l’estat del text relatiu a la creació de l’Institut Nacional d’Habitatge, la importància del fons público-privat per a l’habitatge i altres mesures que s’estan treballant actualment.   

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending