L'única oficina BPA, al carrer Unió, canviarà de seu perquè Vall Banc pugui ser 'més independent'

Comentaris

L'única oficina de BPA, al carrer de la Unió, canviarà de seu perquè Vall Banc pugui ser 'més independent'
L'única oficina de BPA, al carrer de la Unió, canviarà de seu perquè Vall Banc pugui ser 'més independent'

L’única oficina que Banca Privada d’Andorra (BPA) manté oberta per atendre al públic canviarà en breu de domicili. De fet, els darrers dies, les persones que atenen els clients -mitja dotzena- ja van estar treballant intensament per fer el trasllat a un pis situat al centre d’Andorra la Vella, a l’entorn dels carrers Doctor Molines i Bisbe Príncep Iglesias. D’aquesta manera s’alliberarà l’oficina del carrer de la Unió d’Escaldes. 

Segons fonts properes a l’operació, la mesura s’adopta per anar separant l’activitat de Vall Banc i la de BPA i perquè es visualitzi que són dues coses diferents i que els vasos comunicants que malgrat tot i continuen essent no comportin contaminacions innecessàries que afectin la nova entitat aixoplugada sota el fons voltor americà JC Flowers. De moment es traslladaran els professionals gestors que atenen el públic. Posteriorment els seguirien les poques altres persones que es mantenen en el ‘back office’ de la reduidíssima, ja, BPA.

El trasllat de l’oficina ja s’havia provat de dur a terme fa uns mesos. Llavors, però, el local triat no va passar els exàmens preceptius que ha de fer per a qualsevol negoci el departament d’Indústria de Govern. Ara, l’espai escollit hauria estat objecte d’un embargament, encara que les fonts consultades no han pogut especificar qui era el responsable de la trava.

D’altra banda, i encara lligat amb BPA, l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) estaria treballant en una nova migració de clients del banc objecte de resolució cap a Vall Banc. L’agència que gestiona la crisi es va fixar un nou traspàs entre els mesos de gener i febrer. Per les alçades del calendari en què ens trobem, i malgrat l’absència de comunicacions que hi ha, tot apunta que serà durant el mes que ve que es faci aquesta operació. Diversos clients estan esperant aquesta nova operació i l’AREB és conscient de l’ultimàtum establert per alguns d’ells. 

Hi ha un voluminós grup de clients que representen prop de 200 milions d’euros que continuen travats que ja han anunciat la voluntat de querellar-se si no són alliberats durant el mes de febrer. Hores d’ara ja hi ha prop d’una dotzena de querelles contra responsables de l’AREB, de l’administració única de BPA i de representants de l’auditora PricewaterhouseCoopers en què els clients els acusen, entre altres coses, d’apropiació indeguda i prevaricació.

Comentaris

Trending