L’Starc Hotel aconsegueix llicència d’activitat i podria obrir portes l’any que ve

L’immoble propietat de la família Cahafeiro està tancat des del 2012 i no ha acollit mai clients, ara s’espera que ho pugui fer però s’està acabant de definir el tipus d’explotació de l’establiment

-
-
Situat en una zona privilegiada d’Andorra la Vella, en plena avinguda Meritxell -xamfrà carrer de la Borda-, l’Starc Hotel ha destacat per ser un grandiós i teòricament luxós establiment hoteler que, malgrat tot, mai no ha acollit clients. Diverses pugnes amb els constructors i altres anomalies han fet que l’hotel estigui tancat del tot des del 2012. Ara, després de batallar-hi molt i fer les adequacions pertinents, l’establiment de la família Cachafeiro ha aconseguit obtenir llicència d’activitat.

No era una empresa fàcil poder aconseguir els permisos necessaris per poder funcionar després de tant temps fora de joc. El primer gran pas, en el marc d’un pacte més global, va ser resoldre el plet que mantenia la propietat amb la constructora Heracles. A partir d’aquí s’han hagut de fer altres tràmits que, segons fonts coneixedores dels mateixos, haurien estat molt llargs i costosos però finalment han reeixit amb èxit. Ara, doncs, sembla clar que aquest hotel anunciat com de cinc estrelles gran luxe es posarà en marxa.

El com i el quan encara no està clar. Per les setmanes que queden per finalitzar el 2018 sembla del tot improbable que sigui durant aquest any. Però si no es torcen les coses, l’Starc Hotel hauria d’iniciar la seva activitat durant el 2019. Una altra cosa és sota quin règim d’explotació. La propietat immobiliària podria decidir fer-se càrrec de la gestió de l’hotel. Els Cachafeiro ja tenen alguna experiència en aquest camp. Però les fonts consultades han assegurat que sembla poc probable que sigui aquesta fórmula la que acabarà triomfant.

Encara sense llicència d’activitat, grans grups hotelers, fins i tot i, sobretot en alguns moments, internacionals, es van interessar i s’han interessat, per poder explotar l’immoble. Actualment, segons algunes fonts, hi hauria negociacions obertes, almenys, amb un grup hoteler local per avaluar la possibilitat que sigui aquest qui es faci càrrec de la gestió de l’establiment, segurament sota un contracta de lloguer i explotació comercial. Són, però, detalls sobre els quals encara s’està conversant i vers els quals encara no hi ha res fet del tot.

No obstant això, han indicat les fonts, sembla clara la voluntat dels Cachafeiro, malgrat les dificultats que passen per plets oberts com els del Punt de Trobada, que volen continuar diversificant el negoci i apostant per una important activitat econòmica al Principat, com indica la recent adquisició de l’antic Hotel Pol de Sant Julià, que difícilment mantindrà l’activitat hotelera i que és molt possible que es reformi per acabar-lo adequant, en part com a local comercial i, en part, com a habitatges.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending