Liberals emmarca el degoteig de baixes en “l’evolució normal d’un partit”

L’excònsol de Canillo Dolors Cabot i la consellera comunal ordinenca Sandra Tudó també es desvinculen de la formació

El secretari general liberal, Gerard Estrella, durant una compareixença.
El secretari general liberal, Gerard Estrella, durant una compareixença.
Liberals considera que el degoteig de baixes que hi està havent les darreres hores en el sí de la formació demostra “l’evolució normal d’un partit” atès que durant el mes de juliol també hi va haver altes. Així ho ha indicat el secretari general liberal, Gerard Estrella, sense voler entrar a valorar la incidència que està tenint en tot plegat tant el pacte de Govern com el denominat ‘cas Chato’. El que és clar és que de renúncies n’hi va havent: les darreres, la de l’excònsol de Canillo Dolors Cabot i l’abandonament del comitè parroquial d’Ordino de la consellera comunal Sandra Tudó.

Estrella ha comparegut públicament per intentar parar el cop després que l’Altaveu avancés les dimissions d’Amadeu Rossell, Valentí Martí i Manel Montes, tres ara ja exmilitants liberals amb diversos càrrecs de responsabilitat orgànics tots tres i també, sobretot en el cas de Rossell, amb responsabilitats electes tant al comú de la Massana com al Consell General. El secretari general liberal s’ha referit primer a “motius personals” per, després, reconèixer que els dimissionaris coincideixen en retreure a la formació “maneres de fer” amb les quals els qui renuncien no combreguen.

El secretari general de la formació evita parlar de trencadissa pel pacte de Govern amb Demòcrates o de malestar pel ‘cas Chato’

El responsable de la formació política ha assegurat que dimarts que ve l’executiva es reunirà de manera ordinària i analitzarà tant les altes com les baixes, tant per notificar-les formalment com “per prendre decisions oportunes al respecte”. Gerard Estrella no ha volgut entrar a valorar si el fet que comencin a fer-se públiques baixes suposarà que les dimissions vagin en augment. Per ara, també hauria presentat la renúncia formal a la militància Dolors Cabot, una altra històrica del partit, en no sentir-se còmoda en les decisions adoptades per la formació els darrers mesos.

Des de l’entorn de l’exconsellera comunal i excònsol canillenca s’ha volgut deixar clar que la marxa de Cabot de Liberals, malgrat tenir a veure amb el funcionament del partit, es vol també fer amb tota la discreció del món. També sense fer soroll hauria deixat el comitè parroquial la consellera ordinenca Sandra Tudó, en aquest cas, però, no es tracta d’una militant sinó d’una simpatitzant i, per tant, l’impacte és menor. Cert és, però, que amb anterioritat, qui va ser president del comitè liberal d’Ordino, Isabel Orobitg, també havia dimitit per la mala gestió de l’establiment del pacte de Govern amb Demòcrates.

Estrella no ha volgut admetre, però tampoc no ho ha negat, que l’aliança amb DA estigui en el rerefons de les dimissions. “Si és el cas haurem d’actuar en conseqüència”, ha dit després d’afirmar prèviament que la nova executiva liberal està més cohesionada que l’anterior amb l’objectiu de canalitzar millor les queixes i la manca de comunicació. Després, però, el secretari general ha reconegut que la cohesió és essencialment pel fet que els actuals dirigents del partit, tots, van acabar sent partidaris del pacte de Govern mentre que els ara dimissionaris n’haurien estat crítics.

La direcció del partit analitzarà dimarts la situació i adoptarà “les decisions oportunes al respecte” des del convenciment que s’estan respectant els estatuts interns

Altres fonts liberals han assegurat que Amadeu Rossell aspirava a tenir càrrecs de responsabilitat en l’executiu -fet que ell sempre ha negat- i que amb Valentí Martí les discrepàncies ja van sorgir en el moment de la confecció de les llistes electorals davant dels comicis del 7-A. A cap d’aquestes qüestions s’ha referit Estrella, que sí que ha dit que és possible que els dos exdirigents liberals dimissionaris ja tinguin “altres coses al cap”, en referència a la possibilitat d’impulsar algun nou moviment polític d’ideologia liberal. El secretari general ha admès que Rossell ja havia mostrat el seu malestar anteriorment i que totes les dimissions hagudes són irreconduïbles. 

El secretari general liberal ha explicat que està convençut que totes les designacions que s’han fet, tant les orgàniques com les institucionals, compleixen fidelment els estatuts del partit i ha declinat parlar del ‘cas Chato’ al·ludint manca d’informació i donant per fet que les persones que hagin d’adoptar decisions al respecte ja les adoptaran quan tinguin tots els detalls jurídics i legals sobre la taula. En qualsevol cas, Gerard Estrella ha deixat clar que l’evolució del partit i la possibilitat de noves baixes o del sorgiment de noves confluències polítiques “es veurà en els properes mesos”, més encara a les portes d’unes comunals.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending