L’hospital convoca un concurs per cobrir la vacant de traumatologia que deixarà Torrero

L’especialista mèdic, que ja ha comunicat que deixa la institució el darrer dia de l’any, està immers en un procés disciplinari a partir del qual el SAAS demana la resolució contractual causal

-
-
El procés de selecció d’un nou especialista en traumatologia per a l’hospital ja està en marxa. És el lloc que deixarà vacant, com a molt tard l’1 de gener, el valencià Ignacio Torrero. L’especialista mèdic ja fa setmanes que va comunicat que deixa el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Institució i facultatiu estan immersos en una pugna disciplinària per la qual la primera demana la resolució contractual del segon per motius causals. Mentrestant, des d’avui tampoc no exerceix a l’hospital qui ha estat els darrers cinc anys el cap del servei de traumatologia i cirurgia ortopèdica, Josep Maria Muñoz.

El consell directiu del SAAS va acordar el 9 d’octubre la creació d’una plaça de metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia per compte propi. És el lloc que ocupa Torrero, que sigui per via disciplinària o per voluntat pròpia, com a molt tard a final d’any deixarà la institució. L’edicte amb la convocatòria del concurs apareix publicat aquest dimecres al BOPA. Els requisits que se sol·liciten són els ordinaris en aquests casos. Qui vulgui optar a la plaça ja ha d’estar autoritzat pel ministeri de Salut per exercir l’especialitat al Principat.

Torrero, com s’ha dit, està immers en un procés disciplinari arran d’una suposada mala praxi amb una pacient a qui hauria operat una cama quan n’havia d’haver operat l’altra. Enmig, hi ha una presumpta falsificació del consentiment informat. El procediment disciplinari està en una fase molt avançada i, de fet, la proposta del SAAS ja tramesa al metge és acomiadar-lo per la comissió d’una falta molt greu. Quedi clar que les pericials cal·ligràfiques han deixat clar que Torrero no seria l’autor de la firma que apareix en el consentiment informat, però sí que es responsabilitza el facultatiu de ser el responsable màxim de tot l’operatiu que ‘embolcalla’ una intervenció quirúrgica.

Hores d’ara, el SAAS estaria analitzant les al·legacions presentades pel traumatòleg, l’objectiu del qual es mantenir oberta la seva consulta privada al Principat i buscar les aliances necessàries per poder operar on escaigui de comú acord amb el pacient. Però això és una qüestió de decisió estrictament personal d’Ignacio Torrero, que el que sí que és clar és que per voluntat pròpia, a tot estirar, es mantindrà com a exercent a l’hospital fins al 31 de desembre. Per això que el SAAS ja ha avançat feina. I hi hagi o no la baixa prèvia per decisió disciplinària, vol escollir successor.

Just el que ha de fer entre aquesta setmana i la que ve amb la plaça que deixa vacant el fins ara cap del servei de traumatologia i cirurgia ortopèdica, Josep Maria Muñoz. Aquest dimarts va finalitzar el seu contracte de cinc anys que el SAAS va decidir no renovar. D’aquí que Muñoz ja no presti servei a l’hospital des d’avui i estigui pendent del procés de selecció que ja fa algunes setmanes que es va obrir i al qual, de forma no previsible inicialment, va decidir presentar-se. Muñoz seria un dels tres candidats que s’han postulat per a la plaça i caldrà veure com finalitza un procés de selecció que estaria força avançat però que s’ha d’acabar de concloure. Una vegada quedi proveïda aquesta plaça i la que deixarà vacant Torrero i, per tant, quedi configurat el nou equip d’especialistes en traumatologia, es procedirà a triar el responsable del servei.

Comentaris

Trending