Els metges descarten qualsevol relació de l'afecció que pateix la noia de 15 anys amb el coronavirus

La noia resident ha arribat al centre hospitalari abans de les 6 de la tarda amb símptomes compatibles amb la grip després que se l'hagués anat a buscar a casa seva en ambulància i ha explicat que havia estat a Milà

-
-
L’hospital ha activat sobre les 6 de la tarda el protocol per al coronavirus davant la sospita que una noia resident de 15 anys en pogués estar infectada. Com en altres casos els darrers dos dies, la jove presentava símptomes compatibles amb una grip però davant la possibilitat que es tracti del virus pandèmic originari de la Xina s’ha de descartar qualsevol escenari. La noia ha explicat que recentment havia estat a Milà. Després de la valoració mèdica oportuna, s'ha descartat que l'afecció de la jove tingui qualsevol relació amb el coronavirus.

Mentre se li fan totes les proves degudes al centre sanitari per tractar-la de la malaltia que s'acabi determinant, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ja ha rebut els resultats del segon dels casos que van obligar les darreres 48 hores a activar el protocol pel coronavirus. Les mostres enviades en un laboratori de Madrid han evidenciat que la dona xinesa de 30 anys que va acudir ahir al migdia a urgències informant que havia estat a Xangai no pateix el coronavirus. 

La noia ingressada aquesta tarda se l'havia anat a buscar al seu domicili amb una ambulància que ja havia pres totes les precaucions corresponents. En arribar al centre hospitalari ja no ha passat pel servei d'urgències. S'ha habilitat tota una ala de la segona planta de l'hospital per tractar de forma específica eventuals sospites o casos de coronavirus i minimitzar el risc de contagi en altres dependències hospitalàries. D'aquí que hagi anat directa a la segona planta sense passat per cap altra punt del recinte sanitari de Meritxell.

D'altra banda, un periodista valencià que havia de cobrir aquest divendres la prova del Freeride World Tour que se celebra a Ordino Arcalís ha hagut de cancel·lar el seu viatge al Principat en trobar-se confinat al seu domicili. L'home, que treballa per un conegut rotatiu esportiu madrileny, va viatjar a Milà amb un company que a la tornada ha estat diagnosticat de coronavirus, essent el primer cas confirmat a la comunitat valenciana. Malgrat que l'home està bé, per evitar estendre el contagi està hospitalitzat, i el seu company confinat per evitar ensurts i poder controlar molt millor la seva evolució, el seu estat de salut, que ara per ara no presenta cap alteració.

Comentaris (1)

Trending