L’home enxampat ‘in fraganti’ en un pis de Sant Julià haurà d’anar a dormir a la presó

Es tracta d’un resident de 49 anys que té múltiples antecedents per delictes de ‘baix nivell’ normalment lligats a la necessitat d’obtenir diners per poder finançar-se les seves addiccions

-
-
L’home que la policia va enxampar robant a l’interior d’un pis de Sant Julià i que uns dies abans havia forçat la sagristia de l’església laurediana haurà d’anar a dormir durant una temporada a la presó. La Batllia ha dictat un arrest nocturn per a un home amb múltiples antecedents. Un cas perdut, segons diverses fonts. Fa anys i panys que el detingut poc abans de la mitjanit de dissabte a diumenge protagonitza incidents i delictes de baix nivell. Era especialment conegut a Encamp, encara que en els darrers temps se’l veia amb assiduïtat a Sant Julià.
Detingut dissabte a la nit, uns dies abans havia entrat a l’església laurediana i n’havia forçat la porta de la sagristia: poc després hi va tornar per retornar els diners i objectes que havia robat

Una patrulla de la policia el va detenir en plena feina delictiva passades les 11 de la nit de dissabte en un immoble lauredià. El fet que la porta de l’habitatge estigués forçada i se sentissin sorolls a l’interior quan, inicialment, no hi havia d’haver ningú van fer que s’avisés el cos d’ordre. Quan la patrulla va arribar al lloc des d’on es va fer el requeriment, els agents van accedir al pis de manera progressiva fins a localitzar en una de les estances l’individu, resident de 49 anys. Anava equipat amb un tornavís de grans dimensions i una barra de ferro.

Quan se li va fer un primer escorcoll corporal allí mateix, se li van trobar a la butxaca vuit xecs buits i un manyoc de claus. Va ser arrestat d’immediat i es va iniciar una petita enquesta per mirar de descartar que l’home hagués protagonitzat altres actuacions delictives. Com va avançar l’Altaveu, la mateixa persona havia protagonitzat dies abans un incident a l’església de Sant Julià i Sant Germà que va quedar en no-res perquè el propi delinqüent va tornar allò que havia robat uns dies després de fer-ho i perquè el rector lauredià va descartar interposar cap denúncia. Per no fer soroll i perquè, segons les fonts, era conscient de qui era el lladre.

Malauradament, se’l considera un cas perdut que ha protagonitzat diferents aldarulls i incidents i que mai no ha aconseguit redreçar la seva vida malgrat prometre-ho en nombroses ocasions

Però és que resulta que al temple de Sant Julià hi ha càmeres de videovigilància i a l’home se’l veia perfectament. No ha transcendit exactament què se’n va endur de l’església laurediana. Sí que és clar que hauria agafat una cinquantena d’euros i alguns elements més que va endur-se de la sagristia, després de forçar-ne la porta. Uns dies després d’aquella acció, però, l’home es va presentar al lloc i va tornar el que se n’havia endut. Hi va guanyar que des de la rectoria se li facilités el necessari per obtenir una mica de menjar.

I és que habitualment, els ‘cops’ protagonitzats per aquest home han anat molt lligats a la seva subsistència. I, sobretot, al fet de poder accedir als ‘vicis’ dels quals és addicte. Des de fa molts anys, des de ben jove, l’ara condemnat a arrest nocturn, estaria ‘enganxat’ a l’alcohol i a les drogues. I tot i que ha estat detingut en múltiples ocasions -fins i tot en territori espanyol-, i que ha ingressat a la presó també molts cops, mai no ha aconseguit assentar el cap. Mai no ha pogut/volgut canviar el rumb de la seva vida. Ara li tocarà dormir a la presó. Fins que el seu comportament no racional producte de les addiccions el faci incomplir la condemna. Perquè no seria la primera vegada que passa.

Etiquetes

-

Relacionat

Enxampat robant a casa d’un senyor després de forçar la casa del Senyor

Comentaris

Trending