L’home de confiança de l’AREB a Madrid és el cervell econòmic de Vox

Rubén Manso concorre a les eleccions generals espanyoles del proper 10 de novembre com a número 2 per Màlaga de la formació ultradretana

Comentaris

-
-
Militar -tinent- a la reserva i inspector del Banc d’Espanya en excedència, Rubén Manso Olivar no és només candidat de Vox. De fet, ho serà per als comicis del 10 de desembre però també ho havia estat anteriorment. És també -o almenys ho va ser durant molt temps- l’home de confiança a Espanya de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB). Al seu dia se’l va designar administrador únic de Banco Madrid i tenia assignada la missió de vetllar pels interessos de BPA sota tutela estatal a l’Estat espanyol.

Manso Olivar, titular d’una societat de consultoria financera que forta la denominació dels seus dos cognoms ajuntats (Mansolivar), és, segons els experts, el cervell econòmic del partit ultradretà liderat per Santiago Abascal. Encara que sembla que ho tindrà molt complicat, l’economista intenta aconseguir un escó al Congrés de Diputats espanyol tot ocupant el segon lloc de la llista per Màlaga, província en la qual estiueja durant bona part dels 53 anys que té.

Segons les fonts consultades, des de les institucions andorranes (INAF, AREB) se li va encomanar, quan va esclatar el ‘cas BPA’, a través de la seva societat, la representació de l’administració andorrana, com a titular del nacionalitzat banc, davant les autoritats espanyoles en qualitat d’administrador. Era l’encarregat de gestionar els béns especialment vinculats a Banco Madrid, com l’edifici del número 2 del Paseo de la Castellana, ocupat al seu dia per simpatitzants d’Hogar Social, un moviment també d’ultradreta com Vox.

Mansolivar tenia encomanades, entre altres tasques, la representació de l’AREB davant, per exemple, l’administració tributària espanyola per tot allò que calgués. I havia de realitzar tantes gestions com se li encarreguessin. Però la feina que se li donava a Rubén Manso a través de Mansolivar, almenys fins on les fonts han pogut saber, era més aviat poca. Segurament, gens equiparable a la iguala que percebia cada mes -com a mínim durant una bona temporada- a través de Mansolivar: ni més ni menys que uns 10.000 euros mensuals.

Comentaris (4)

Trending