L’exsecretària d’Estat de Relacions Institucionals Consol Naudí es perfila com a candidata de DA a Ordino

Un dels dos actuals consellers generals ordinencs, especialment Toni Missé, la podrien acompanyar en el lideratge de la candidatura territorial

-
-
L’exsecretària d’Estat de Relacions Institucionals, excònsol menor d’Ordino i alta funcionària de l’administració central Consol Naudí té molts números per convertir-se en la propera candidata de Demòcrates per Andorra (DA) a la territorial ordinenca. Formaria tàndem electoral, molt probablement, amb algun dels actuals consellers generals que representen la parròquia.

Tot i passar a una segona política quan va deixar la secretaria d’Estat després de donar per acabada la negociació de la reforma de les competències i les transferències, Naudí s’ha mantingut activament en el projecte demòcrata. De fet, segons algunes fonts ja faria setmanes que torna a jugar un paper força actiu almenys a la parròquia en la defensa del projecte de DA. D’aquí que les fonts parroquials consultades donin per fet que Consol Naudí serà la cap de cartell taronja de la candidatura ordinenca en els comicis del 7 d’abril.

Formant tàndem electoral hi hauria, molt probablement, un dels actuals consellers amb vinculació ordinenca. De fet, hi ha fins a quatre parlamentaris que tenen aquest lligam: Patrícia Riberaygua, Antoni Fillet, Justo Ruiz i Toni Missé. Segons les fonts, seria aquest darrer, que ha estat conseller només en un tram de la legislatura, qui tindria més números de presentar-se. Missé està força actiu quant a trobades i contactes que ja fa setmanes que es fan.

Davant de DA, liberals i socialdemòcrates treballen en el marc de l’acord adoptat per les respectives direccions de les formacions per fer possible l’elaboració d’una llista conjunta que pugui fer front als demòcrates. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que és molt probable que el projecte conjunt el lideri, com va liderar la candidatura territorial de Liberals Independents el 2015, Toni Riba. A Ordino és previsible que hi facin llista els progressistes de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i cal veure fins on arriba la tercera via i el grup d’opinió Virtus Unita, que té en aquesta parròquia un dels seus pesos pesants (Josep Duró).

Comentaris (2)

Trending