L’estranya ‘agressió’ a la professora de màrqueting desnonada a Canillo

L’hospital ha atès durant dies una dona de 83 anys, docent universitària al seu dia, que va aparèixer totalment descuidada en l’apartament del qual la Justícia la fa fora per no pagar els lloguers

La dona se la va haver d'anar a buscar fa dos dissabtes a l'apartament on vivia a l'Aldosa de Canillo.
La dona se la va haver d'anar a buscar fa dos dissabtes a l'apartament on vivia a l'Aldosa de Canillo.

Fa 25 anys era una ‘estrambòtica’ professora de publicitat i màrqueting a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). S’acostava a la seixantena i deia formar part d’una família, almenys per part política, benestant de la capital catalana. Un quart de segle després, a 83 anys, aquesta experta en màrqueting ha hagut de ser atesa durant dies a l’hospital afectada per diverses dolences lligades a l’estat d’abandonament i manca de cura que presentava. El seu suposat cuidador, això sí, mantenia que tot era degut a una agressió que hauria sofert per part d’uns desconeguts. Pel mig, una hipotètica herència i una pugna amb diversos plets entre suposats amics. I un desnonament recentment dictat després de més d’un any i mig de procés judicial.

La ‘història’ transcendeix fa deu dies. Un home de 66 anys resident al Principat gràcies al fet d’estar assalariat per una immobiliària que el va salvar d’una expulsió -l’administració no li renovava el permís d’estada i els tribunals estaven a punt d’avalar-ho- va trucar fa dos dissabtes al servei de circulació de Canillo advertint que havia trobat la dona de la qual suposadament tenia cura tirada per terra al menjador d’un apartament de l’Aldosa, a tocar la carretera general, mig despullada i amb diferents lesions. L’home, que es fa passar per una mena d’apoderat, de tutor, i del que s’escaigui de la senyora, mantenia que la dona hauria estat agredida per uns suposats desconeguts que ell sospitava saber qui serien.

Exdocent a la facultat de Comunicació de la UAB, estaria en situació irregular a Andorra i se l'acaba de condemnar en rebel·lia a pagar lloguers indeguts des del 2011

La dona -ensangonada i amb un estat els detalls del qual no cal precisar- va ser traslladada a l’hospital. La van haver de recollir els bombers en un estat deplorable. L’antiga professora universitària no tindria ni tan sols residència formal al Principat. Estaria encara empadronada a Barcelona. Això sí, segons la sentència en rebel·lia que recentment ha recaigut en la seva contra, tindria un contracte d’arrendament des del 2011 de l’apartament en qüestió. Al centre hospitalari, ni els metges que l’han tractat ni els forenses que l’han valorat no haurien advertit cap indici d’agressió, com mantenia el seu suposat apoderat, un home conegut de la policia per múltiples quefers envoltats sempre, com a mínim, de certa polèmica.

L’exprofessora a la facultat de Comunicació de la UAB patiria en l’actualitat un trastorn cognitiu greu -de fet, fonts jurídiques que van participar en causes judicials en la seva contra, i contra el controvertit ‘apoderat’, han assegurat que legalment la dona estaria incapacitada- i les lesions que presentava quan va ser recollida al pis canillenc on vivia eren compatibles no pas amb cap agressió sinó amb l’estat d’abandonament amb què vivia. I la manca de cura. En aquest sentit, tant des de l’hospital com des del comú de Canillo s’haurien activat serveis socials per avaluar la situació i mirar de descobrir què ha passat. A la corporació canillenca no eren conscients de la presència d’aquesta dona, resident aparentment il·legal.

El rerefons de tot plegat és molt complicat de dilucidar. I fonts policials han assegurat que, almenys ara per ara, no hi ha cap investigació en marxa. El fet inqüestionable, més enllà de l’estat que presentava la dona, és una sentència del 7 de gener pel qual la Batllia condemna la publicista jubilada a abonar més de 35.000 euros al propietari de l’apartament on vivia en qualitat de lloguers indeguts des del novembre del 2011. A més, hauria d’abonar 6.000 euros en concepte de consum d’energia. La resolució afegeix que la dona haurà de pagar, a més, 530 euros mensuals mes des l’1 de juny del 2017 -el mes següent a la interposició de la demanda per impagament- i fins el dia que abandoni l’apartament com la Justícia li exigeix.

L'experta jubilada en publicitat i màrqueting estaria envoltada d'un entorn 'pervers' que, suposadament, hauria 'olorat' una teòrica herència

¿Què feia a Canillo l’exprofessora universitària? És tota una incògnita ara mateix. Algunes fonts asseguren que estaria envoltada d’un entorn ‘pervers’ que sospitaria o més que això que la dona tindria (o podria disposar) una quantiosa herència producte d’uns antecedents andorrans. Tot molt rocambolesc. I molt trist alhora. El seu ‘apoderat’, que tant és ven com un conegut dels Samaranch, com a antic regidor de districte de l’Ajuntament de Barcelona o excol·laborador de la Generalitat ‘pujoliana’ com acaba dient que és arquitecte (i l’únic que és cert és que tindria o hauria tingut una empresa de construcció a Barcelona que ara estaria inoperativa) i que mantindria que el pis del qual la dona ha estat desnonada seria de la seva pròpia propietat, hauria estat aliat, almenys en altres temps, del mateix empresari canillenc que va promoure i explota els apartaments turístics de l’Aldosa. Però després han tingut múltiples enfrontaments. Plets de diversa índole i de diferent naturalesa. 

Des d’estafes a incompliments de pagament, suposades agressions o projectes que presumptament volien impulsar junts, que després l’empresari canillenc va intentar tirar endavant en solitari i que, ara per ara, han acabat en no res. Tot plegat, la trista i crua realitat i la complicada i desencisadora recta final del que havia estat una professora universitària a la UAB. Segurament, si encara ara fes classe, aquests fets serien la pitjor publicitat que hauria vist. La campanya de màrqueting més maligna i pobrissona que li hauria tocat protagonitzar.

Comentaris

Trending