L’esquí d’estiu d’Objectiu Comú també inclourà una pista exterior

Dolors Cabot, número 2 de la candidatura, aclareix que la proposta va més enllà de fer un simulador al Palau de Gel i inclou una instal•lació lliscant de gran dimensió i llargada

Cabot, amb altres candidats d'Objectiu Comú, a Soldeu.
Cabot, amb altres candidats d'Objectiu Comú, a Soldeu.

Objectiu Comú ha volgut desenvolupar més àmpliament la proposta d’esquí durant tot l’any que tant rebombori va generar durant el debat televisiu de Canillo. La número 2 de la candidatura, Dolors Cabot, ha aclarit que la idea va més enllà del simulador dins del Palau de Gel apuntat pel cap de llista, Albert Torres, durant el programa d’ATV, ja que inclou també una pista a l’exterior.

Cabot ha volgut fer aquestes explicacions, justament, a Soldeu, que, des d’Objectiu Comú es considera un “nucli emblemàtic i històric del turisme d'esquí”. Així, la candidata ha apuntat que “el concepte de tot l'any és  global” i “abasta diferents iniciatives, complementàries entre si, que es resumeixen, d'una banda, en la instal·lació d'una superfície lliscant sintètica de gran dimensió i llargada, a l'aire lliure aprofitant alguna de les pistes de l'estació i els corresponents remuntadors, per poder practicar l'esquí en temporada en què no hi hagi neu, fonamentalment l'estiu i una part de tardor”.

Aquesta instal·lació exterior, ha apuntat l’excònsol canillenca, se sumaria “ja dins del Palau de Gel, amb un simulador amb capacitat per unes 20 o 25 persones”. Aquest segon punt “permetrà viure una experiència gairebé real d'estar sobrevolant diversos indrets d'interès de la parròquia, naturals, arquitectònics i de contrades diverses”. La número 2 d’Objectiu Comú apunta que “a través de diferents programacions al llarg de l'any, estiu i hivern, servirà per viure les sensacions de fer baixades de Copa del Món per la pista Àliga o Avet”.

Des de la candidatura, es defensa que són propostes com aquestes “les inversions que cal fer a la parròquia”, ja que entenen que estan “allunyades de les costosíssimes iniciatives del comú demòcrata sortint i de les propostes de la llista encapçalada per Francesc Camp”. Cabot ha defensat que "les inversions raonables, de sentit comú i abordables, són les que ompliran de contingut el Palau de Gel, un cop haguem tancat la renovació del contracte per la seva continuïtat en els propers sis mesos”. També considera que “amb la pista exterior d’estiu farem de Canillo la parròquia referent en la pràctica de l'esquí, tot l'any, amb un retorn econòmic real i tangible en el teixit comercial, hoteler, de restauració i de serveis”.           

Comentaris

Trending