Les temperatures s’acosten als 40 graus el dia D de l’onada de calor

Les màximes han de començar a remetre aquest diumenge a un ritme d’entre 1 i 2 graus els propers tres o quatre dies

Rètol d'una farmàcia a l'avinguda Meritxell
Rètol d'una farmàcia a l'avinguda Meritxell
El dia que es preveia de temperatura màxima dins de l’onada de calor que vivim ha respost a les expectatives, i els termòmetres s’han quedat a prop dels 40 graus en diferents punts del Principat, essent la sensació tèrmica més elevada per la xafogor producte de la fora insolació o de la humitat. Els cossos de salvament no tenen constància, per ara, de cap incidència greu producte del cop de calor.

A les 4 de la tarda, l’estació meteorològica automàtica que FEDA té a Encamp registrava poc més de 35 graus; a Engolasters, el registre quedava en poc més de 30 graus i a Ransol la temperatura era de 28,1 graus però amb una humitat relativa de prop del 25%, molt més elevada doncs que els altres dos punts. Al bell mig d’Andorra la Vella i més cap al sud del país, els registres han arribat a superar els valors esmentats en les estacions de FEDA.

Les previsions meteorològiques indiquen que la forta calor hauria de remetre una mica els propers dies. De fet, durant la setmana que ve, les temperatures màximes haurien de baixa de l’ordre d’un o dos graus cada dia.

L'indicador d'una farmàcia del carrer Riberaygua de la capital en plena assolellada poc després de les 4 de la tarda.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending