Les proteccions definitives de la Portalada costaran més de dos milions d’euros

El ministre Torres Falcó remarca que aquest cost també es reclamarà a qui es consideri responsable de l’esllavissada

La tanca de fusta danyada per les roques caigudes el diumenge.
La tanca de fusta danyada per les roques caigudes el diumenge.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, ha assegurat que els darrers despreniments de rocs que van obligar a incrementar el nivell d’alerta a la zona de la Portalada, davant el Punt de Trobada, entren dins del “risc controlat” que des del Govern sempre s’ha admès que existia. Tot i això, s’ha mostrat convençut que amb les mesures que s’adoptaran es podrà garantir la seguretat fins a la instal·lació de les proteccions definitives, per a les quals hi ha prevista una partida al pressupost del 2020 de més de dos milions d’euros.

Preguntat sobre la qüestió, el ministre ha explicat que les pluges de la setmana passada –amb una forta llevantada- ha accelerat el procés de purga a la muntanya. Per això, la cubeta s’ha omplert i ara tocarà “buidar-la”, ja que “no fa la funció que havia de fer”. També ha indicat que es mantindrà la fase 3 de risc, que significa deixar sense poder fer servir l’aparcament del centre comercial. També ha volgut deixar clar que es manté un estricte seguiment dels moviments a la zona amb sensors “molt precisos”.

I tot això a l’espera de poder tirar endavant els treballs per a instal·lar les proteccions definitives al costat de la carretera, un projecte que ja està en fase de redacció i que s’espera poder licitar i adjudicar en poques setmanes. De fet, el ministre ha explicat que al pressupost per a l’any vinent, que s’ha de tramitar en pocs dies al Consell General, ja hi està prevista una partida que superarà els dos milions d’euros.

També ha deixat clar que aquesta xifra també entrarà dins el que es reclamarà quan es determinin les responsabilitats sobre el succés de l’agost. “Totes les despeses generades arran de l’esllavissada les afrontarà qui es consideri que ha actuat de forma incorrecta”, ha afirmat. Per ara, ha explicat, el gabinet jurídic del Govern hi està treballant, juntament amb les diferents asseguradores.

Comentaris (2)

Trending