Les noves cotxeres de bombers seran una realitat l’any vinent

L’edifici de serveis que es construirà al costat de l’actual caserna i que també albergarà el 112 té un cost estimat d’1,5 milions d’euros

El projecte guanyador de les futures cotxeres.
El projecte guanyador de les futures cotxeres.

Govern confia a poder iniciar aquest any les obres de les noves cotxeres de la caserna de bombers i que aquestes estiguin finalitzades el 2021. Serà, només, la primera part d’un edifici més ambiciós que, ja més endavant, haurà d’albergar també les dependències del servei d’emergències, el 112. Aquest dilluns s’ha donat a conèixer el projecte guanyador per a la futura infraestructura, obra d’Andreu Riba de Oliveira.

L’arquitecte ha estat el guanyador del concurs d’idees llençat des del ministeri d’Ordenament Territorial per bastir el futur edifici. Aquest, ha explicat el titular de la cartera, Jordi Torres Falcó, es construirà en dues fases. La primera correspondrà a les cotxeres i es posarà en marxa aquest mateix any.

“Quan es tingui aprovat el pressupost, es podrà encarregar la redacció del projecte”, ha avançat el ministre. Un cop es tingui aquest, es podran licitar les obres que haurien d’iniciar-se ja aquest any i estarien finalitzades al llarg del 2021. El cost previst d’aquesta primera fase ascendeix a 800.000 euros.

El projecte guanyardor és de l'arquitecte Andreu Riba de Oliveira

Més temps trigarà encara la segona fase del projecte, que inclou les futures dependències del servei d’emergències i el 112, vella aspiració del Govern. Aquesta es farà “quan hi hagi disponibilitat pressupostària”. Per enguany, la partida pressupostària prevista és de 400.000 euros i, per l'any vinent, d'1,35 milions.

Es tracta, ha afirmat Torres, d’unes instal·lacions que tenen certa urgència, en especial pel que fa a les noves cotxeres. “Hi ha una necessitat per tenir més espai per als camions i altres vehicles”, ha comentat.

Pel que fa al concurs d’idees, a banda del projecte guanyador, Gonzalo Dávila ha aconseguit el segon premi i Pau Iglesias i Jacint Gil el tercer.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending