Les llistes d’Encamp aposten per una nova concessió de les pistes, amb l’excepció de Terceravia

En comú, PS i Agrupament Encampadà incorporen als seus programes un nou concurs internacional per a la gestió de l’estació de la parròquia

Saetde, Mountain Peak i el Grup Heracles analitzen la conveniència d’entrar en l’accionariat d’Ordino-Arcalís
Saetde, Mountain Peak i el Grup Heracles analitzen la conveniència d’entrar en l’accionariat d’Ordino-Arcalís

Al llarg del proper mandat, tot apunta que el comú d’Encamp impulsarà una nova concessió dels terrenys de l’estació d’esquí de la parròquia. Almenys així ho reflecteixen els programes electorals de tres de les diferents formacions que concorren als comicis del dia 15. Totes, amb l’excepció de Terceravia, entenen que és la forma de reconduir la relació amb l’actual explotadora, Saetde, i de donar un impuls s les pistes que, retruc, reactivi econòmicament tant Encamp com el Pas de la Casa.

Les altres tres formacions tenen clar que l’estació és clau per a la parròquia i són conscients que en el nou mandat caldrà prendre decisions. De fet, cal tenir present que les relacions amb la societat que gestiona les pistes d’esquí sempre han generat tensions al comú, des dels durs enfrontaments, amb demandes (moltes) judicials per mig, habituals en el consolat de Miquel Alís, a l’intent de reconducció, inclòs acord d’intencions que finalment no ha acabat quallant, impulsat els darrers vuit anys per Units per al Progrés-DA (UP-DA).  

El programa electoral d’En comú és clar en aquest sentit. Així, entre els “10 punts per a Encamp” que resumeixen el document, un d’ells parla clarament d’atorgar “una nova concessió que garanteixi el desenvolupament del Pas de la Casa – Grau Roig”. Els detalls d’aquest nou concurs els va explicar l’encara cònsol major, Jordi Torres Arauz, durant la reunió de poble. Segons va apuntar, el màxim accionista de Saetde, Joan Viladomat, “fa temps que ens demana ampliar la concessió en termini i domini” i ara hauria acceptat que “tot passa per una  de nova” a través d’un concurs, obert a altres empreses i, per tant, no exempt de risc, que, prèviament, requerirà pactar una indemnització.

Des del Partit Socialdemòcrata també s’entén necessari “mantenir un diàleg constructiu i constant amb Saetde”. En el marc d’aquest és on s’abordarien “els problemes actuals” que, entenen des de la formació, “es resoldran mitjançant la convocatòria d’un concurs públic internacional”.

Agrupament Encampadà també es posiciona d’una forma similar. Així, al seu programa electoral remarquen que “considerem estratègica una nova definició del nostre patrimoni natural” que ha de servir per “impulsar un canvi turístic i econòmic” a la parròquia. És per això que anuncien que, en cas de victòria electoral, “convocarem un concurs internacional per a la concessió de l’explotació”.

L’única candidatura discordant en aquesta qüestió és la de Terceravia Independents, per a qui no hi ha cap necessitat de plantejar una rescissió de l’actual concessió per convocar un nou concurs. Així, res d’això apareix al seu programa, tot i que sí que es parla de Saetde però per altres qüestions, com ara negociar l’organització de competicions d’esport adaptat o la cessió d’espais a peu de pistes al Pas de la Casa per crear petites zones infantils d’esbarjo. Així, tot i entendre que “cal tenir bones relacions” amb la societat perquè “les pistes són clau”, no es considera necessari tocar la concessió perquè “estem satisfets amb l’explotació que s’ha fet”.

Comentaris

Trending