Les estacions d'esquí es mantindran obertes intensificant les mesures de prevenció per evitar contagis

Govern i Ski Andorra acorden no tancar els dominis, de moment, i estudiaran la situació cada dia per si cal canviar la decisió

-
-
Les estacions d'esquí no tancaran, per ara. En la reunió que els representants d'Ski Andorra han mantingut aquesta tarda amb el Govern, s'ha acordat que els dominis continuaran en funcionament malgrat la situació generada per la crisi del coronavirus. Tot i això, la voluntat és mantenir un contacte permanent i anar analitzant dia rere dia la situació per si cal canviar aquesta decisió.

L'expansió del Covid-19 està afectant, de moment econòmicament, Andorra. Sobre la taula de la reunió mantinguda aquesta tarda entre Govern i els representants del sector hi havia la possibilitat de donar per tancada la temporada d'hivern, que inicialment s'allargava fins a l'abril. Per ara, però, s'ha optat per no tancar. 

L'acord tancat a la reunió és el de mantenir oberts els dominis esquiables. Per ara, tot sembla indicar que ho estaran durant el cap de setmana, tot i que la davallada de reserves hoteleres fa preveure una afluència més reduïda. El que també s'ha pactat és que hi haurà un seguiment diari de com evoluciona la situació. En funció de com es desenvolupi tot, es podria canviar la decisió adoptada. 

La consigna que s'ha donat a les estacions és que intensifiquin les mesures preventives per disminuir el risc de contagi

A la reunió, per part de Govern, han assistit la ministra de Turisme, Verònica Canals, el de Salut, Joan Martínez Benazet, i el de Finances, Eric Jover. Ha servit, segons ha informat l’executiu, per “tractar les diferents implicacions directes i indirectes” de la situació. Des d’Ski Andorra, hi eren els cònsols de les parròquies amb estació així com els directius dels dominis.

De la trobada, ha sortit l’acord de mantenir l’activitat. Això sí, amb la consigna que les estacions intensifiquin les mesures preventives als diferents sectors d’activitat per disminuir el risc de contagi. El Govern, els comuns i els representants del sector mantindran contacte diari per tal de seguir l’evolució de la situació i emprendre, si cal i de manera coordinada, les accions escaients. En declaracions a Andorra Televisió, Jover ha avançat que “farem les reunions que facin falta per fer el seguiment i trobar el punt de raonabilitat entre les mesures que siguin necessàries en cada moment”.

Per altra banda, Canals també s’ha reunit amb les associacions d’allotjaments turístics del país així com amb representants de les agències de viatges per recollir els dubtes i preocupacions rebudes des d’aquests sectors. En aquest sentit, se’ls ha facilitat el Decret amb les mesures excepcionals acordat ahir al consell de ministres i també informació en diferents idiomes de com actuar en cas de sospita de coronavirus.

 

Etiquetes

-

Relacionat

Les estacions d’esquí avaluen donar per acabada la temporada per l’impacte del coronavirus

Comentaris (10)

Trending