Les dones insisteixen en despenalitzar l’avortament i en fer “un debat profund” sobre la gestació subrogada

Un centenar de persones, moltes d’elles representants polítics, han participat en la concentració-manifest organitzat per Acció Feminista amb el suport d’Stop Violències

-
-
Un centenar de persones, moltes d’elles representants polítics, han participat aquesta tarda en la concentració convocada per Acció Feminista a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella, un acte que tenia el suport d’Stop Violències i en què s’ha llegit un manifest defensant una “Andorra més justa i igualitària”. En aquest marc, les promotores de l’acte han insistit a reclamar la despenalització de l’avortament i han reclamat “un debat profund sobre la gestació subrogada a fi de protegir les parts més vulnerables”.

El manifest llegit durant d’un dels tres actes preeminents convocats en el marc del Dia internacional de la dona treballadora s’ha dividit en diversos àmbits de la vida, fent referència, també a preceptes constitucionals que garanteixen o almenys sobre el paper haurien de garantir la plena igualtat, que, en certa manera, s’ha reclamat sinó exigit. En aquest sentit, s’han demanat formacions específiques o pressupostos que tinguin en compte les polítiques de gènere.

Entre moltes altres coses s’ha insistit en “la creació de l’Institut Andorrà de les Dones i implementar l’Observatori per a la Igualtat, com a òrgan de seguiment i control de la igualtat” i s’ha reclamat “incentius en l’àmbit empresarial en la contractació per productivitat i no per hores, i facilitar el treball des de casa” i la “instauració de beneficis fiscals per a les empreses que contractin dones en situació de violències masclistes i/o vulnerabilitat”.

També s’ha posat de relleu que cal “millorar el protocol davant els casos de violació i abús sexual, amb els equips especialitzats de totes les entitats i institucions” i que es doni cobertura de la CASS “a les víctimes de violència de gènere que se separen del seu maltractador i n’eren beneficiàries”. I s’ha remarcat “el dret de les dones a escollir la seva vida. Lliures de decidir en els nostres cossos, en qualsevol fase de les nostres vides”.

Comentaris

Trending