Les comunals a la Massana, sense el PS

La formació renuncia a presentar llista, ja que no disposa de gent suficient disposada a anar-hi i se centra ara a mirar d’assegurar la presència a la resta de parròquies

Rechi, González i Alay, candidats socialdemòcrates en les passades generals
Rechi, González i Alay, candidats socialdemòcrates en les passades generals

El Partit Socialdemòcrata no podrà complir el desig d’estar present, sigui amb llista pròpia sigui amb integrat en plataformes amb altres forces, a totes les parròquies. A falta d’una setmana per al tancament del termini de presentació de candidatures, la formació ha vist que no hi ha opció de presentar-ne a la Massana i, per tant, ja han renunciat a fer-ho.

Fa setmanes que, amb major o menor intensitat i amb diferents estratègies, els socialdemòcrates miraven quines opcions tenien a cadascuna de les set parròquies. Es tenia clar que es podia estar segur –i si fa falta en solitari- a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. Per a la resta, es veia més factibles fer-ho mitjançant acord amb altres forces, com pot succeir a Canillo, Ordino o Sant Julià. La situació a la Massana, però, era encara més complicada.

A aquesta parròquia, el panorama era especialment complicat. I és que la resta de forces polítiques estan molt properes a la plataforma Ciutadans Compromesos. Per tant, els socialdemòcrates gairebé estaven condemnats a anar sols. I aquest és un dels problemes. No hi ha prou múscul per configurar una llista de catorze persones –dotze candidats i dos suplents-, tot i que alguns històrics de la formació són de la parròquia, com ara l’exconsellera general Mariona González o l’exministre i candidat de d’Acord a la territorial de les generals de l’abril, Vicenç Alay.

A manca d’una setmana pel tancament de llistes, fonts de la formació han explicat a Altaveu que es descarta ja poder presentar-se a la Massana. Es prefereix centrar esforços a tancar les de la resta de parròquies, tot i lamentar que, si no canvia la situació, els electors massanencs podrien trobar-se amb un escenari d’una única candidatura, la de Ciutadans Compromesos.

Comentaris (1)

Trending