Les autoritats franceses miren de confirmar la presència del llop entre l’Arieja i Andorra

Més enllà del fet que el depredador és una espècie en perill d’extinció, s’està molt amatent perquè no causi danys en la ramaderia

Un llop gris.
Un llop gris.
Les autoritats franceses estan analitzant els rastres detectats últimament a la localitat de Mérens-les-Vals, al sud de l’Arieja, per tal de poder concretar si com se sospita les traces, molt a prop de la frontera amb Andorra, corresponen a un llop. Hi ha interès en constatar-ho per una doble qüestió: es tracta d’una espècia en perill d’extinció però, d’altra banda, és també un depredador que pot posar en perill la ramaderia de la zona. No seria el primer cop que hi ha atacs a ovelles que s’atribueixen a llops.

El 19 de febrer, un membre de la xarxa de vigilància francesa del llop va poder observar una gran traça canina a l’esmentada població situada a la frontera franco-andorrana. Segons que publica el rotatiu francès ’20 minutes’, l’Oficina Francesa de Biodiversitat "va concloure que els elements trobats són coherents amb les espècies de llops", en paraules dels serveis prefecturals de l’Arieja. Per confirmar aquest extrem s’han recollit mostres d’orina i excrement per a l’anàlisi genètica.

Les proves haurien de confirmar que és realment un llop i poder comparar els resultats genètics amb els apunts i les anotacions que ja es tenen de la presència en territori francès del llop, per tal de poder dilucidar si es tracta d’un mateix individu ja identificat anteriorment. Almenys recentment, i mentre s’ha estat fent l’observació que va conduir a les traces localitzades a Mérens-les-Vals, no s’han detectat atacs de depredadors a ovins.

Comentaris

Trending