Les aules ‘sospitoses’ del brot d’urticària a l’escola francesa d’Ordino no s’obriran fins després de Setmana Santa

Les anàlisis no han permès dictaminar quin agent va causar els picors i s’ha optat per fer una neteja a fons, fins i tot, dels conductes de ventilació que trigarà prop d’un mes a estar enllestida

-
-

La normalitat a l’escola francesa d’Ordino encara trigarà un temps a recuperar-se. De fet, els alumnes no podran tornar a utilitzar els espais habituals, tancats arran dels casos d’urticària patits per infants i alguns professors, fins passades les festes de Setmana Santa. Des del Govern, vist que no les anàlisis efectuades no han permès determinar la causa, s’ha optat per realitzar una neteja integral de les zones afectades.

Així s’ha informat des dels ministeris de Salut i d’Educació i Ensenyament Superior. Aquests últims dies s’han seguit recollint noves mostres i fent treballs de neteja a fons a les aules del centre, però els resultats obtinguts fins a la data no han permès determinar quin seria l’agent irritant que va provocar l’incident. Per tant, s’ha procedit a una neteja general del mobiliari i el material. Entre d’altres, a més, s’han desmuntat els falsos sostres de totes les aules.

A banda i de manera preventiva i per extremar les precaucions, s’ha decidit contractar una empresa per netejar en profunditat els tubs de ventilació forçada del centre. Aquesta neteja dels conductes i les posteriors anàlisis tenen una durada d’unes tres setmanes. Així, abans de poder reintegrar els alumnes a aquestes aules es procedirà a una nova neteja dels espais i una recollida final de mostres. Per tant, el retorn ja es produirà passades les vacances de Setmana Santa.

Encara que aquest procediment retardi el retorn de l‘alumnat a les aules habituals, des dels dos ministeris implicats es prioritza la seguretat dels infants. Des del Govern s’està en contacte permanent amb la delegació de l’ensenyament francès i la direcció del centre escolar per seguir l'evolució del cas. Fins llavors, les classes es continuaran fent en els espais alternatius ja habilitats els dies posteriors a l’episodi.

Etiquetes

Comentaris

Trending