L’autor del ‘El Andorrano’ assegura que s’han disparat les vendes i que li han encarregat un altre llibre “amb noms reals”

La novel·la que explica com un pastor andalús instal·lat a Andorra es fa ric ‘ajudant’ a passar jueus per la muntanya estaria suposadament sota estudi judicial

Joaquín Abad, exdirector del setmanari 'El Caso', durant una entrevista.
Joaquín Abad, exdirector del setmanari 'El Caso', durant una entrevista.
L’autor de la novel·la titulada ‘El Andorrano’, que es fa ressò de les aventures d’un pastor andalús instal·lat a Andorra que durant la segona guerra mundial es fa ric gràcies a ajudar -i més que això- a jueus que pretenen fugir de la persecució alemanya assegura que des que va transcendir que hi havia una petició -poc clara- de segrestar el llibre les vendes “s’han disparat” i que li han demanat que “treballi en un altre llibre el títol del qual podria ser ‘La historia negra de Andorra’ però aquest amb noms reals”.

Joaquín Abad és l’autor del llibre suposadament de ficció que explica com diverses persones de pocs recursos materials acabarien fent, a Andorra, grans fortunes ajudant d’entrada jueus a travessar les muntanyes per mirar d’escapar-se dels nazis. Però que acabaven sent víctimes de robatoris i fins i tot d’assassinats per part d’aquells pastors, ramaders, andorrans o nouvinguts, que van acabar aixecant negocis de tota mena al país gràcies als ‘tresors’ sostrets a aquells jueus que apareixien congelats entre la neu amb les mans lligades a l’esquena.

Suposadament, algunes de les famílies andorranes que s’haurien vist difamades pel llibre -hi apareixen cognoms que són fàcilment identificables i recognoscibles i personatges que, tres quarts del mateix, es poden associar amb persones reals- haurien promogut una acció judicial per segrestar un llibre que, paradoxalment, gairebé no té presència física i, majoritàriament, cal encarregar a través del portal Amazon, que imprimeix a la demanda i envia el volum a allí des d’on se’l sol·licita. La notícia de la preparació d’un suposat segrest de llibres va sortir, curiosament, de l’entorn del propi autor. 

Abad ha explicat a l’Altaveu que “em diuen que és un bufet que ha portat afers a un dels fills del Pujol. Com que l’empresa editora està ubicada a l’estat de Florida, als Estats Units, hem demanat al despatx que tenim a Miami que esbrinin què passa, però crec que en principi demanaven que es retirés d’Amazon, perquè a les llibreries de Barcelona el llibre no es ven”. Periodista i exdirector d’una època del setmanari de successos ‘El Caso’, Joaquín Abad explica que “amb una novel·la és molt arriscat demanar i que et concedeixin un segrest”.

Alhora, afirma l’autor que des que va aparèixer la notícia de la suposada petició de segrest del llibre, “si fins llavors ja es venien força llibres, a partir d’aquell moment s’ha disparat. I des de les llibreries ens diuen que encara que s’ordeni el segrest, ells tenen exemplars encarregats, i si els arriben, pensen entregar-los als clients”. Finalment explica que “ara em demanen que treballi en un altre llibre el títol del qual pot ser ‘La historia negra de Andorra’. Però aquest amb noms reals, res de ficció literària. Serà un assaig històric”. I és que “arran de publica la novel·la s’han posat en contacte amb mi persones que recorden moltes històries que poden ser interessants”.

Etiquetes

Relacionat

Israel ni perdona ni olvida
-

Relacionat

Un exdirector de ‘El Caso’ novel·la la mort de jueus ‘a mans’ de pastors andorrans durant la Segona Guerra Mundial
Joaquín Abad, exdirector del setmanari 'El Caso', durant una entrevista.

Relacionat

"Entre cafè i cafè una cambrera em va explicar com pastors que feien de passadors de jueus van fer grans fortunes"

Comentaris (1)

Trending