“Laurèdia en Comú no existeix”

Els pocs promotors originaris del projecte polític transversal de Sant Julià que encara empenyen esperen que el cònsol defineixi la seva posició, sense comptar-hi massa, alhora que veuen molt complicada la continuïtat

-
-
Entre els promotors originaris del que aquests quatre darrers anys ha estat Laurèdia en Comú hi ha una clara decepció. Són conscients que serà molt difícil reeditar el projecte, en gran mesura perquè el pas pel comú ha estat, ho reconeixen, nefast. De fet, els pocs defensors del projecte de base esperen la implicació comunal. Substancialment, volen saber quina és la posició de l’actual cònsol, Josep Miquel Vila. Vol continuar, no vol seguir. Però ells no hi compten. “Una de les bases del projecte havia de ser la transparència i aquesta majoria comunal ho ha estat tot menys transparent, per dir alguna cosa”, admeten les fonts.

Aquest dimecres a la tarda hi havia convocada una reunió del grup, de la plataforma. I és que, de fet, no ha passat d’aquí. Les fonts consultades ho exposen com una metàfora. Com un símbol. Però deixen clar que no hi ha res més entenedor com el fet que molts mesos després, ja fins i tot anys, que es redactessin els estatuts per convertir el projecte en partit polític, aquells estatuts s’hagin quedat al calaix i no s’hagin presentat mai al Govern com la llei obliga. “Laurèdia en Comú no existeix”. I no existeix, asseguren les fonts, perquè algú, ‘gurús’ lauredians, van decidir que el partit no havia de tirar endavant.

Aquest dimecres hi havia convocada una trobada de la plataforma que ben pocs ‘interessats’ va atraure i no va comptar amb la presència de cap representant de la majoria comunal

La reunió d’aquest dimecres, segons alguns dels coneixedors indirectes de com va anar va ser, al final, poc més que una trobada d’amics. Sense cap mena de representació comunal. “Està encara tot molt verd; hi ha encara la mania de voler anar a darrera hora”, però també és cert que ja ara s’intueixen moltes dificultats per poder travar un projecte amb cara i ulls. Consideren que la mala gestió de l’equip comunal, mala gestió en general, en no informar, en no explicar-se, en tantes i tantes coses, és una llosa molt gran. Les divergències internes, tres quarts del mateix.

I el posicionament dels partits que havien mostrat interès i implicació en el projecte a l’inici també pot acabar sent una complicació. “La voluntat de poder plantejar una alternativa forta a Unió Laurediana es manté intacta”, asseguren les fonts. Com? Ara mateix complicat. Amb qui? Més difícil encara. Amb Vila, els promotors originals del projecte i bona part dels tòtems parroquials que li van donar suport en el seu moment, ja no hi compten. “SDP ha desaparegut pràcticament del mapa; el PS vist el que li ha passat amb Liberals, abans de pactar segons què s’hi mirarà i molt” i així fins a una llarga llista d’inconvenients.

¿És pensable que un moviment ciutadà com Desperta Laurèdia, que també tindria interès en participar de les properes comunals, pugui confluir en una plataforma com la de Laurèdia en Comú? Segons les fonts consultades, aquest podria ser un pas natural, una aliança factible. Però “veient el que es va dir de Naturlandia durant la campanya, per exemple, i veient el que s’ha fet durant el mandat comunal, poca confiança es pot generar a una gent que té molt clares quines són les seves prioritats i quin és el seu plantejament”. Tot està en una fase molt incipient. I com en molts altres flancs polítics de la parròquia, l’olla tot just es començar a posar al foc i hi ha molt brou per fer-lo bullir.

Comentaris (3)

Trending