L’Associació de Propietaris de Béns Immobles demana fórmules per adaptar els lloguers a la situació actual

Demanen a totes les parts implicades és que facin propostes des de l’ honestedat i la transparència

-
-
L’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI) ha demanat als membres de l’entitat i als propietaris en general que, en la mesura que els sigui possible, busquin fórmules que permetin adaptar els lloguers a la situació de crisi que viu el país pel coronavirus, almenys fins que la situació es normalitzi.

En un comunicat, l'associació recorda que sempre han reclamat un marc legal que estableixi una relació justa i equilibrada entre propietari i inquilí i creu que la situació actual, amb comerços que hauran de romandre tancats per causes de força major, no és justa ni equilibrada, sobretot perquè no és responsabilitat dels comerciants el fet d’haver de tancar portes.

Així mateix, són conscients que la casuística és molt variada i que no és possible trobar una fórmula única que serveixi per a tots els casos. “No tots els comerciants parteixen de la mateixa situació: uns tenen més càrrega laboral que d’altres, la seva situació financera pot variar molt, el nivell d’inversió en el local i/o stocks canvia radicalment d’un negoci a l’altre”.

Demanen a totes les parts implicades és que facin propostes des de l’ honestedat i la transparència, posant la situació real d’ambdues parts sobre la taula, ja que aquesta és l’única manera de poder donar una millor resposta a una situació tan urgent com l’actual. Conclouen fent una crida a la solidaritat "amb els nostres inquilins comerciants i a la responsabilitat davant la difícil situació. Per aquest motiu volem incentivar que es trobin solucions adaptades a cadascun dels casos dintre de les possibilitats de cadascun, que aquesta iniciativa sigui assumida també per la resta d’actors involucrats al sector".

 

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending