L’aprovació del pressupost de l’Estat per aquest 2020 no es farà fins al dia 27

La tramitació de les esmenes, tot i la velocitat que li volia donar la coalició governamental, està sent molt més lenta del que es pensava

El ministre de Finances, Eric Jover, tornarà a lliurar ben aviat a la síndica Rose Suñé una clau USB pressupostària.
El ministre de Finances, Eric Jover, tornarà a lliurar ben aviat a la síndica Rose Suñé una clau USB pressupostària. ARXIU / SFGA
El pressupost de l’Estat per aquest 2020 s’aprovarà, com a mínim, amb dues setmanes de retard respecte del calendari que la Sindicatura preveia. Inicialment, i vist l’ampli suport que té la coalició governamental, es donava per fet que el projecte de llei estaria disponible per al plenari del Consell General per debatre’l els dies 13 i 14 de febrer. Al final, però, la tramitació s’està alentint molt més del que es podia pensar i el debat pressupostari no es podrà celebrar, com a mínim, fins al dia 27.

De fet, ara per ara la Sindicatura encara té reservats tant els dies 13 i 14 de febrer com el 27 per a una sessió general ordinària. Però les diverses fonts consultades han assegurat que és impossible que el debat pressupostari es pugui celebrar aquests propers dijous i divendres perquè el projecte de llei encara no estarà disponible per al plenari. Tot i la velocitat que la coalició governamental pretenia donar a la tramitació legislativa, l’anàlisi de les esmenes i la seva negociació està sent molt més lenta del previsible.

No obstant això, aquest mes de febrer està pràcticament destinat, des del punt de vista parlamentari, a l’anàlisi i debat del pressupost, vist que es tracta de l’únic mes de vacances parlamentàries, per dir-ho així, però havent-hi el pressupost sobre la taula es possibilita que es pugui treballar. Malgrat les setmanes de retard inicialment no previstes en l’aprovació del pressupost, les fonts consultades no consideren que pugui suposar un increment de dificultats en  la gestió financera i econòmica de l’Estat.

Comentaris

Trending