L’ANC confirma la concentració de protesta per la inhabilitació de Quim Torra

La branca andorrana de l’entitat vol respondre a la decisió de la Junta Electoral Central, que ha retirat l’acta de diputat al president de la Generalitat, fet pel qual haurà de deixar el càrrec

-
-

La branca andorrana de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha confirmat la convocatòria d’una concentració per aquest divendres, a partir de les 20.00 h., en protesta per la decisió de la Junta Electoral Central espanyola`(JEC) d’inhabilitar ja al president de la Generalitat, Quim Torra, sense esperar que el Tribunal Suprem analitzi el recurs presentat pel mandatari contra la sentència que el va condemnar per desobediència ara fa unes setmanes. L’acte tindrà lloc a la plaça on hi havia l’antiga seu d’Andorra Telecom.

L’entitat ja va anunciar el passat dilluns la voluntat de tornar a sortir al carrer en cas que es confirmés que s’apartava ja Torra del càrrec. La JEC ha analitzat aquest divendres la petició presentada per Partit Popular i Ciutadans –desestimada ara fa uns dies per la Junta Electoral provincial de Barcelona- amb la qual demanaven que al president català se li retirés ja l’acta de diputat del Parlament, sense la qual no es pot ser mandatari de la Generalitat. Ho feien en virtut d’una modificació de la llei electoral pensada en persones properes a l’entorn d’ETA. La JEC ha acceptada la demanda, fet que suposarà que Torra hagi de deixar la presidència.

Un cop coneguda la decisió, l’ANC ha confirmat la celebració de la concentració de protesta. Serà al mateix lloc que la que va realitzar-se quan es va fer pública la dura sentència condemnatòria contra els líders polítics i socials del procés independentista català: la plaça on s’havia de construir The Cloud i on havia estat l’antiga seu d’Andorra Telecom. L’acte començarà a les vuit del vespre.

Comentaris

Trending