Laika i Apapma veuen positiu que la prova d'ADN dels gossos sigui costejada pels comuns

Afirmen que això facilitarà el registre dels animals

Comentaris

-
-
Els presidents de Laika i d'Apapma, Josep Mas i Carles iriarte coincideixen en assenyalar que la prova per extreure l'ADN dels gossos, per després poder-los registrar en el futur cens caní, sigui costejada pels comuns com es va acordar aquest dimarts durant la reunió mensual de cònsols que es va fer a Can Pal de la Cortinada. Mas i Iriarte també creuen que aquesta mesura facilitarà el registre dels animals. El que encara no s'ha decidit és quina quantitat econòmica de multa es posarà a aquells propietaris dels quals s'identifiqui algun fem que hi hagi al carrer.

La decisió de la reunió de cònsols perquè la prova per extreure l'ADN dels gossos, per després poder-los registrar en el futur cens caní, sigui costejada pels comuns ha estat molt ben rebuda pels presidents de Laika i de l'Associació Protectora d'Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma), Josep Mas i Carles Iriarte, respectivament.

Segons Mas "hi haurà més disponiblitat de la gent per registrar els gossos" i ha afegit que la decisió "facilitarà les coses i entrarà millor a la gent".  El primer control, amb un preu per cada anàlisi de 38 euros, anirà a càrrec dels comuns, amb l'objectiu que tots els animals de companyia estiguin registrats. Per Iriarte, "és una decisió positiva" i que "farà que no hi hagi tan refús de la ciutadania a inscriure els gossos". El president d'Apapma té el dubte si el reglament permetrà als agents comunals demanar als propietaris si els animals estan registrats. Un altre dubte és el tema què passarà amb els gossos dels turistes. 

També està per decidir la quantitat econòmica de la multa que es posarà als propietaris dels quals s'identifiqui algun fem que hi hagi al carrer. La proposta és que l'import de la multa sigui el mateix a totes les parròquies. El que ha quedat clar és que a partir d'octubre la prova serà obligatòria i que una vegada entri en vigor el reglament, els propietaris tindran una moratòria de sis mesos per efectuar-la i en cas que no es compleixi el termini s'exposen a una multa. Tot això, però, ha ser de aprovat en les properes setmanes pels consells de comú.

 

 

 

 

 

Comentaris (3)

Trending