L’AGIA busca ‘pisos solidaris’ perquè s'hi puguin confinar temporalment sanitaris

El Govern prepara l’arribada de professionals estrangers però també vol confinar aquells treballadors del país que no vulguin posar en risc les seves famílies

-
-
El Col·legi de Gestors Immobiliaris (AGIA) posa en marxa la campanya denominada ‘pisos solidaris’ amb l’objectiu de localitzar propietaris que estiguin disposats a cedir temporalment els seus habitatges per tal que puguin ser ocupats per professionals sanitaris. Això lliga amb un doble repte del Govern: portar al Principat professionals sanitaris estrangers que puguin contribuir a combatre la pandèmia i permetre als treballadors locals que ho vulguin confinar-se sense posar en risc les seves famílies.

En una comunicació, l’AGIA explica que “l'estat de confinament produït per la propagació del coronavirus Covid-19 està colpejant amb força tots els col·lectius de la societat, però especialment el sector de la sanitat, el qual està patint moments de gran dificultat”. En aquest marc, explica el col·legi d’immobiliaris, s’engega la campanya ‘pisos solidaris’. Hi ha dos passos essencials a seguir per apuntar-se al projecte solidari.

D’entrada, contactar amb tots aquells propietaris que puguin tenir immobles buits al centre d'Andorra la Vella o Escaldes Engordany (preferiblement pròxims a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell) i que estiguin disposats a cedir-los temporalment. I, en segon lloc, contactar amb l'AGIA, a través de l'email agia@agia.ad o el telèfon 801115, i facilitar les dades dels propietaris interessats a col·laborar amb la campanya.

Un cop facilitades les dades, i una vegada l'AGIA les tingui totes recollides, s’encarregarà de transmetre tota la informació a l'equip de Govern, que serà l'encarregat de valorar la viabilitat de cada una de les propostes rebudes per iniciar les cessions temporals. La idea inicial era ubicar-hi sanitaris estrangers que podrien arribar al país procedents, per exemple, de Cuba. Però també s’està valorant allotjar professionals del país que no vulguin arriscar contactes seus.

Comentaris (4)

Trending