L’afer del bander furtiu fa esclatar els caçadors contra la federació

Integrants de la FACIP consideren que la junta encapçalada per Josep Maria Cabanes no defensa amb prou vehemència el col·lectiu

-
-

L’afer del bander en període de pràctiques que ha acabat acomiadat abans d’hora després de ser enxampat pels seus companys duent a terme una pràctica de caça furtiva ha disparat més encara la decepció que hi ha entre integrants de la Federació andorrana de caça i pesca (FACIP) amb la gestió de la junta i especialment amb la poca defensa que consideren que el seu president, Josep Maria Cabanes, fa del col·lectiu.

Després que el cos de banders, els últims temps, hagi publicitat els controls de diversos caçadors fent pràctiques prohibides, molts dels afiliats a la FACIP consideren que ara aquesta s’hauria d’haver posicionat sense embuts en relació amb l’afer del bander expulsat. I no només el silenci és sepulcral sinó que, asseguren les fonts consultades, com a mínim la presidència de la federació faria temps que estava al cas de la situació i hauria contribuït a la discreció que la pròpia administració havia suggerit guardar.

El malestar dins el col·lectiu de caçadors, que no és pas unànime però sí important, va més enllà del cas concret. Es considera que la falta de defensa del col·lectiu és més àmplia i que fa temps que dura. Però ara hi hauria raons “poc clares”, que farien més encara mantenir la contenció des de la presidència de la FACIP. Es dóna el cas, asseguren les fonts, que el fins ara bander, abans d’entrar a l’administració en període de proves, havia format part de la junta de la FACIP encapçalada per Cabanes. I no seria pas aquesta l’única vinculació que hi veurien alguns dels associats.

En qualsevol cas, la petició perquè la junta sigui més clara i contundent en els interessos dels caçadors i no vagi tan del bracet de l’administració entesa en un sentit ampli en segons quines qüestions, asseguren les fonts, seria actualment força més generalitzada que fa un temps. Fins al punt que hi ha alguns dels afiliats de la FACIP que esperen la propera assemblea per fer públic el seu malestar.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending