La xarxa viària s’omple de radars

Mobilitat instal·la noves ‘caixes’ a la Margineda, que ja s’havia anunciat, però també a l’altura de FEDA, del Prat del Colat i a la sortida nord d’Encamp

La xarxa viària s’està omplint de radars. A banda dels de tram que ja han entrat en funcionament a les zones del Punt de Trobada i de la Bartra, és a dir, a les carreteres generals CG-1 i CG-2, ara Mobilitat ha instal·lat noves caixes per a radars fixes en quatre punts més: a la Margineda, a l’altura de la central de FEDA, a la sortida nord d’Encamp i a la CG-4, a la zona del Prat del Colat massanenc.

En tots els casos, la pretensió és aconseguir que els conductors redueixin la velocitat amb què solen circular en diversos punts de la xarxa viària del Principat. Els experts en Mobilitat i la policia han detectat diferents indrets -que també formarien part dels estudis elaborats per l’Automòbil Club (ACA)- on se sol circular amb velocitat excessiva. No obstant això, fonts consultades no han negat que rere l’aflorament de radars també hi ha una certa voluntat recaptatòria. 

De moment, no s’ha oficialitzat que els radars hagin entrat en funcionament. Bé, no s’hauria informat en el cas de FEDA, la sortida nord d’Encamp i a Prat del Colat. La resta sí. També és cert que la policia disposa de cinemòmetres que pot traslladar d’una ubicació a una altra. Són les àrees de Mobilitat i Pavimentació les que es responsabilitzen, quan s’escau, de les tasques d’instal·lació, calibratge i certificació i, després, lliuren la documentació corresponent al servei de policia que és qui els acaba emprant.

Des de fa un parell de mesos estan en funcionament radars de tram entre la Borda Sabater i la frontera i de la sortida del túnel de les Dos Valires fins a la rotonda sud d’Encamp

Els que segur que estan en marxa són els radars de tram que controlen la velocitat dels vehicles en circular, d’una banda, entre la Borda Sabater i la frontera hispano-andorrana, a la CG-1, en un tram d’un quilòmetre en què, com a màxim, es pot anar a 90 quilòmetres l’hora. I, de l’altra, entre la sortida del túnel de les Dos Valires fins a la rotonda sud d’Encamp, passat el túnel de Ràdio Andorra. Es tracta d’un tram de gairebé dos quilòmetres on la velocitat màxima autoritzada és de 70 quilòmetres l’hora.

En tot cas, queda clar que a la Margineda, que sí que es va anunciar, però també a l’altura de FEDA, entre la Massana i la rotonda d’Arinsal i a la sortida nord d’Encamp s’han instal·lat nous equips per poder acollir radars.

Comentaris

Trending