La tria de candidats liberals per part de Marsol obre una porta a explorar una llista de centre-dreta

La candidata de DA elegeix Estrella i Teixeira i un grup de liberals mira de buscar una aliança de darrera hora amb Cd’I i l’‘entorn Nomen’ per mirar d’articular una candidatura

Letícia Teixeira, en primer terme, i Toni Puig, a l'extrem de la dreta. Una serà a la llista, l'altre no.
Letícia Teixeira, en primer terme, i Toni Puig, a l'extrem de la dreta. Una serà a la llista, l'altre no.
Conxita Marsol ja ha triat. Tot i que la predilecció del comitè electoral liberal era situar a la llista d’Andorra la Vella el secretari general de la formació, Gerard Estrella, i el cap dels joves del partit, Toni Puig, finalment i per suposades qüestions de paritat, la cònsol i candidata a la reelecció ha comunicat a Liberals d’Andorra que deixa fora Puig i opta per incorporar un altre nom liberal, Letícia Teixeira. Aquest moviment ha portat un sector del comitè liberal ha començar a explorar la possibilitat de fer una llista alternativa amb suports diversos.

La direcció liberal havia posat damunt la taula per ocupar les places quarta i vuitena de la candidatura conjunta amb DA i SDP diversos noms, essent prioritaris els d’Estrella i Puig. Marsol i el seu equip els van descartar al·ludint el fet que en pretendre una llista paritària calia que l’aportació liberal també ho fes. També hi havia el rerefons que Toni Puig va formar part de la candidatura de d’Acord que va derrotar DA a la territorial de les generals.

Al final, avui la direcció liberal ha comunicat als membres del comitè parroquial que finalment optava per col·locar al quart lloc Gerard Estrella i al vuitè Letícia Teixeira. I malgrat que els oficialistes liberals han convidat la totalitat del grup a treballar per aconseguir el triomf electoral, hi ha un sector que està molt indignat. Ja ho estava perquè la voluntat inicial de fer llista en solitari després que DA renunciés atorgar el segon lloc de la candidatura als liberals va ser bescanviada en una trobada posterior. I ara el malestar ha crescut.

Fins al punt que s’està explorant a contra rellotge i gairebé de forma impossible la confecció d’una plataforma de centre-dreta tot contactant, a banda de liberals molestos, també persones que estan o han estat en l’entorn de l’exconseller general Eusebi Nomen i, també, membres de la Coalició d’Independents (Cd’I) que formalment han renunciat a concórrer com a formació als comicis del desembre.

Comentaris (1)

Trending