La tirolina es presenta en petit comitè però la reunió de poble continua en l'aire

Un grup de persones van poder veure divendres com serà el giny i hi van baixar virtualment

-
-
La tirolina de la Rabassa és una realitat. Al menys, virtual. Divendres un petit grup de persones va veure con serà el giny, i hi van baixar, virtualment. Els assistents a la reunió, convocats i seleccionats pel cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, van tenir accés a detalls de l'aparell i especialment van descobrir la part de dalt de la infraestructura amb una pilona i una passarel·la. A tot això, la reunió de poble continua ballant. Ara la data més probable sembla el proper dia 18. O sia, dijous.

La tirolina de la Rabassa va ser presentada en societat a un petit grup d'escollits el passat divendres. La convocatòria va ser força més nombrosa que no pas els assistents perquè hi va haver absències destacades. Els presents van poder baixar per la tirolina de manera virtual, van confirmar que el recorregut serà d'un quilòmetre i mig, i es van sorprendre per les dimensions de la part de dalt de la infraestructura; una pilona i una passarel·la de fusta d'uns 30 i 50 metres aproximadament.

L'atracció té capacitat per a sis persones a la vegada  compta amb un sistema de cadires i fre especials amb uns controls i aniria entre la cota 1.500 i la 2.000 de Naturlandia. Tot això detallat i explicat pel cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. Les explicacions, però, no van acabar de fer el pes a la majoria d'assistents perquè la previsió de 30.000 visitants nous cada any no sembla prou argument per compensar els 5,5 milions d'euros de cost. L'estudi de viabilitat l'ha fet KPMG, col·laboradora habitual del comú lauredià i  parteix de la base de protagonitzar un mínim de 90.000 baixades anuals, la qual cosa ja generaria beneficis (el Tobotronc en té unes 120-125.000 anuals). En aquest sentit, cal recordar que la plataforma Desperta Laurèdia ha demanat informació al comú sobre el projecte de construcció.

Després de la mini (i privada) presentació del giny, ara falta la reunió de poble que ha canviat ja dues vegades de data. La darrera que va sortir a la llum era el proper dia 17 i ara es rumoreja que serà el 18. Al menys aquesta és la data que va apuntar divendres passat Josep Miquel Vila. A Sant Julià de Lòria, però, com deia un dels assistents a la petita presentació de la tirolina, "fins que no passa la crida no ho sabrem segur".

 

 

 

Comentaris (1)

Trending