La temporada de pesca als llacs s’allargarà enguany fins a l’1 de novembre

El curs s’inicia el proper 14 de març amb l’obertura de l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters

-
-
La temporada de pesca als llacs s’allargarà enguany fins a l’1 de novembre, constituït aquest fet una de les principals novetats del curs. La temporada 2020 arrenca el 14 de març amb l’obertura de l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters i de l’acotat sense mort del riu Gran Valira. L’obertura de la pesca a la resta de rius i als acotats de pesca en riu s’efectuarà el dissabte 4 d’abril. S’estableix el dissabte dia 13 de juny com el dia d’inici de la temporada en els estanys, llacs i la resta d'acotats. 

Enguany, l’acotat del riu d'Ós no queda definit com a acotat intensiu de pesca atesa la poca afluència de pescadors en els darrers anys. D’aquesta manera, el riu d’Ós, des de la frontera fins al pont de la ITV, quedarà obert a la pràctica de la pesca a partir del dia 4 d’abril, sense la necessitat de disposar del permís d’acotat. El tram del riu d’Ós comprés entre el pont de la ITV i la confluència amb el riu Gran Valira continua en règim de sense mort i queda inclòs en l’acotat sense mort del riu Gran Valira. 

Tot plegat és el resultat del fet que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat hagi aprovat l’orde ministerial en relació a la temporada de pesca 2020. La directiva, consensuada i validada amb els membres de la Comissió de seguiment de pesca aquest passat 21 de febrer, estableix l’obertura i tancament de la temporada de pesca per enguany, així com també el nombre d’exemplars per pescador. L’orde entra en vigor amb la publicació al BOPA aquest dimecres.

Etiquetes

Comentaris

Trending