La síndica general fa una crida a resoldre el tema de l’habitatge i establir un salari mínim just

Suñé advoca en el Dia de Meritxell a “millorar la transparència per part de les institucions i fer possible una major participació ciutadana” amb “rigor” i fent valdre “el treball i l’esforç”

-
-
La síndica general, Roser Suñé, ha fet una crida per trobar solucions d’una vegada per sempre al problema de l’habitatge alhora que establir un salari mínim just. També ha ressaltat la necessitat de “posar en valor el treball i l’esforç” per tal, entre altres coses, de “millorar la transparència per part de les institucions i fer possible una major participació ciutadana”. La màxima responsable parlamentària ha demanat als càrrecs públics que esdevinguin “àngels de pau” enmig d’una societat cada vegada més tecnològica i que va molt de pressa.

Suñé ha fet diverses referències al Manual Digest en el seu discurs en motiu del Dia de Meritxell alhora que ha recordat que durant tot aquest 2019 se celebra el 600 aniversari del Consell de la Terra. La síndica ha dedicat una part important del seu discurs als càrrecs institucionals, que considera que han de ser els valedors de la reflexió, de la pausa, de la calma confrontada amb una societat de la veritat i la postveritat que va, ha vingut a dir, molt accelerada. “Els consellers generals, i la resta de responsables polítics, malgrat la temptació de caure en alguns dels debats que encenen les xarxes socials i el conjunt de l’opinió pública, hem de mantenir el cap fred i ser aquests ‘àngels de pau' o, dit d’altra manera, persones exemplars en la recerca del diàleg i el consens”, ha afirmat en el seu parlament a Casa de la Vall.

El primer càrrec institucional demana als responsables polítics "mantenir el cap fred" i ser "persones exemplars en la recerca del diàleg i el consens"

El primer càrrec institucional del país ha posat de relleu la “necessitat de crear nous mecanismes per millorar la transparència per part de les institucions i fer possible una major participació ciutadana. Estic convençuda que, en aquest sentit, el ‘món 5G’ pot ser el nostre aliat si sabem aprofitar, amb aquest objectiu, les potencialitats que ens brinda”. Tot plegat, però, demanda “un exercici de responsabilitat i, per tant, al costat del dret, hi ha una exigència de rigor per part de tots els implicats. És per aquest motiu que avui, aprofitant aquestes paraules amb motiu de la festa de Meritxell, voldria fer una crida en favor del valor del treball i de l’esforç”.

Com a inici del curs polític que suposa el Dia de Meritxell, Suñé ha recordat que “la nova legislatura ens planteja reptes importants, tant pel que fa als grans pactes d’Estat anunciats -acord d’associació amb la Unió Europea, pensions i sanitat- com en allò referent a la redefinició del propi sistema democràtic”.  I ha explicat que “en ple segle XXI, i davant d’una creixent demanda per part de la ciutadania, hem de ser capaços d’incorporar mecanismes per a una major transparència i una participació activa, directa i contínua”. També ha deixat clar, però, que “al costat de les transformacions més profundes i de caire estructural, hem d’estar molt atents i ser conscients de la vida diària dels ciutadans, de les seves expectatives i dels seus neguits. És la nostra responsabilitat detectar aquells aspectes en els quals podem incidir, des dels respectius àmbits d’actuació, per corregir desigualtats i promoure les potencialitats col·lectives i individuals”.

I ha estat en aquest marc que la síndica ha assegurat que “amb l’objectiu de garantir el nivell de benestar assolit les darreres dècades del segle passat i mantenir la nostra preuada pau social, hem de trobar solucions a problemes que darrerament es manifesten amb més intensitat. Em refereixo especialment a la qüestió de l’habitatge, i també a l’establiment d’un salari mínim que sigui just i permeti el desenvolupament de les persones i les famílies”. Això sí, també ha aclarit que qualsevol mesura, qualsevol decisió, s’ha d’adoptar des de la sostenibilitat de la mateixa, “entenent que la sostenibilitat és una mirada de responsabilitat cap al futur i el país que volem llegar a les generacions més joves”.

Comentaris (6)

Trending