La selectivitat es farà del 7 al 9 de juliol

Les proves s'adaptaran però no es reduirà el temari

-
-
El Govern català i les universitats han acordat les noves dates de celebració de les proves d'accés a la universitat, després que el calendari inicial s'ajornés per la crisi del coronavirus. La selectivitat que estava prevista que es fes inicialment entre el 9 i l'11 de juny se celebrarà del 7 al 9 de juliol.

El nou calendari s'ha pactat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). El seu secretari general, Lluís Baulenas, ha destacat que ha estat una "decisió col·legiada", tot i remarcar que "el calendari aprovat queda supeditat a possibles noves mesures que puguin adoptar les autoritats competents en relació amb la pandèmia".

També han decidit flexibilitzar l'opcionalitat de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) de tal manera que es garanteixin els principis "d'igualtat, mèrit i capacitat" dels alumnes a l'hora d'accedir als estudis universitaris. Ara bé, segons les bases acordades, aquesta adaptació dels models no implicarà "una reducció dels temaris", i tampoc significarà "un canvi radical" en la tipologia dels exàmens que s'havien fet fins ara.  

A la selectivitat hi prenen part els alumnes del María Moliner, del Sant Ermengol i dels del sistema andorrà i francès que fan unes proves específiques per pujar nota. Des del curs passat aquests alumnes que vulguin accedir a centres universitaris catalans poden fer les proves d'accés a la universitat a la Seu d'Urgell. 

 

Comentaris

Trending