La selecció de karate, confinada a l'hotel de Xile, vol tornar abans d'hora sense competir al mundial

La delegació, que està formada per tres esportistes i un entrenador, s'ha vist afectada pels aldarulls al país

Un manifestant es reduït per soldats en una manifestació a Santiago de Xile.
Un manifestant es reduït per soldats en una manifestació a Santiago de Xile.
La selecció andorrana de karate que havia de participar als campionats del món sub-21 a Santiago de Xile està fent el possible per tornar abans d'hora per la situació que es viu al país. La revolta social que va començar per l'augment del preu del bitllet del metro va provocar la declaració de l'estat d'emergència a causa de la magnitud dels aldarulls, L'hotel de la delegació andorrana està totalment acordonat per l'exèrcit.

Algunes delegacions com les del Japó ja han marxat i les de Suïssa i Àustria ho faran aquest dimecres. El president de la Federació Andorrana de Karate, Xavier Herver, ha explicat a l'Altaveu que l'arribada a l'hotel ja va ser complicada i que es va fer amb la protecció de l'exèrcit. "La federació internacional de karate va fer unes recomanacions i, entre elles, que les delegacions no sortissin dels hotels", ha explicat.

Tot i això, la federació xilena va assegurar que la competició es desenvoluparia sense problemes. Herver està en contacte constant amb la selecció. "Quan van marxar estaven més preocupats per la situació a Barcelona que a Xile però allà, la situació s'ha anat agreujant amb el pas dels dies". Herver ha reconegut una certa preocupació "i més tenint en compte que no són competidors sènior els que tenim allà ja que és un campionat sub-21". 

La delegació andorrana està formada pel seleccionador Manel Jodar i pels esportistes Gina del Rio, Jordi Hernàndez i Melchor Randy. El campionat s'inaugura aquest dimecres però la intenció és tornar el més ràpidament possible. Els aldarulls han provocat la mort de diversos manifestants. "Els organitzadors han canviat el programa i ara només poden sortir de l'hotel aquells esportistes que tinguin competició durant el dia. La resta s'han de quedar a l'hotel, quan abans hi podia anar tota la delegació per veure els combats", ha explicat Herver. "És una situació complexa, que no pots controlar. Estan amoïnats", ha conclòs. La delegació havia de tornar el pròxim dilluns perquè el campionat acaba el diumenge. Herver està en contacte amb l'agència de viatges per canviar els bitllets i tornar, si pot ser, aquest mateix dimecres.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending