La proposta d'augmentar l'import de les multes provoca divisió d'opinions

L'Automòbil Club li dona suport mentre que l'Associació de Consumidors diu que cal incidir en l'educació

-
-
Les reaccions després que aquest dilluns Mobilitat i la policia afirmessin que s'haurien d'apujar les sancions de trànsit perquè baixés la sinistralitat no s'han fet esperar. Des de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), el secretari general Toni Sasplugas creu que "és una mesura impopular però eficient". El president de l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira considera que "vincular l'augment del preu de la sanció al descens de la sinistralitat és com a mínim rebuscat". Des de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), el secretari general Toni Sasplugas creu que "és una mesura impopular però eficient".

 

Divisió d'opinions en relació a la proposta de Mobilitat i del Servei Policia per augmentar les sancions de trànsit i baixar, d'aquesta manera, la sinistralitat a les carreteres. El secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), Toni Sasplugas comparteix l'opinió de la policia i de Mobilitat. Explica que "el que cal decidir és si volem ser eficaços o populars". Tot i considerar que l'augment de les sancions és una mesura impopular, Sasplugas creu que pot reduir la sinistralitat. "En altres països on s'ha augmentat l'import, han baixat els accidents".

El president de l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira, per la seva part, creu que cal fer més incidència en l'educació viària. "Fa tres anys vam tenir zero morts i les sancions de trànsit eren baixes", recorda. Segons Ferreira les mesures que s'adoptin han d'anar vinculades amb la seguretat i no amb el desig de recaptar diners.

Aquest dilluns, el director primer adjunt del Cos de Policia, Bruno Lasne, va qualificar les sancions actuals com "irrisòries". Va avançar que ja s'està treballant en un nou Codi de Circulació que suposaria unes sancions econòmiques en consonància a les d'altres països. A Espanya les multes per excés de velocitat poden arribar a 600 euros i a la retirada del carnet de conduir en els casos més greus.

 

 

 

Comentaris (1)

Trending