La policia sanciona 10 vehicles per no anar equipats

Les multes d'acord amb el Codi de la circulació són de 180 euros en el cas dels turismes i de 500 euros pels vehicles pesants

-
-
Els agents de la Policia d'Andorra han sancionat a 10 vehicles per no anar degudament equipats. Precisament, va ser la falta d'equipaments especials una de les causants de les cues i retencions que es van produir a la xarxa viària del Principat de la jornada d'aquest dimecres i que van provocar un gran col·lapse i caos circulatori. Mobilitat recorda que els equipaments són obligatoris portar-los des de l'1 de novembre i fins al 15 de maig.

Dels 10 vehicles sancionats per la policia, vuit d'ells eren turismes de menys de 3.500 kg, cadascun d'ells ha de pagar una multa econòmica de 180 euros. Mentre que, els dos restants corresponen a vehicles pesants de més de 3.500 kg, com podria ser una camioneta i en aquest cas, la sanció és de 500 euros. Aquestes penalitzacions les estableix així el Codi de la circulació.

La Policia fa controls d'equipaments a diversos punts del país per tal d'evitar incidències, i es recorda que tot vehicle que no vagi equipat serà sancionat precisament perquè des d'aquest dimecres al Principat són obligatoris els equipaments especials per circular i si la circulació ja és complicada de per si amb la nevada, el fet de no portar equipaments encara la dificulta més. A més, si els agents ho consideren necessari, també poden procedir a immobilitzar els automòbils.

Per altra banda, els comuns del país recorden que la normativa comunal, d'Ordinació de Medi Ambient i Paisatge Urbà, diu que l'obligatorietat de netejar les voravies recau sobre els propietaris i per tant, són ells els qui han de retirar la neu. Alhora els comuns també treballen per garantir una bona mobilitat i netejar carreteres, carrers i espais públics de les parròquies, com ara els accessos a centres de salut, a escoles o a espais de lleure.

Comerços d'Escaldes-Engordany netegen la neu de les voravies| Comú d'Escaldes 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending