La policia imposa 158 sancions per infringir la Llei de Seguretat Pública durant el confinament

Fins a 129 de les multes han estat per molestar als veïns amb elevats nivells de soroll i Canillo ha estat la parròquia on més intervencions s’han hagut de realitzar

Els agents han identificat els infractors.
Els agents han identificat els infractors.

La policia ha imposat fins a 158 multes durant el confinament per actituds que vulneren la Llei de Seguretat Pública. La gran majoria d’elles són conseqüència de les queixes per soroll excessiu, però també hi ha per consum de drogues o d’alcohol a la via pública. Per parròquies, Canillo ha estat la que més feina ha donat al cos d’ordre, amb fins a 72 sancions imposades. En total, això suposa un import d’uns 48.000 euros, sempre que no s’opti per pagar-les ràpidament, fet que permet una reducció dels diners a abonar.

Les dades han estat facilitades pel cos i comprenen intervencions realitzades des del passat 13 de març, dia en què es va decretar el començament del confinament. Les multes responen a intervencions realitzades per la policia i s’han imposat aplicant la Llei de Seguretat Pública. Les dades evidencien que els problemes causats per l’excés de soroll que hi ha a alguns habitatges han patit un fort increment.

Els imports a pagar van entre 200 i els 500 euros, però es pot aconseguir un descompte del 40% si es paga de seguida

Així, fins a 129 d’aquestes 158 sancions corresponen a la infracció prevista en l’article 58.1.t del text, que castiga el fet de “pertorbar la tranquil·litat pública o el descans dels veïns mitjançant l’ús inadequat o anormal d’aparells de televisió, ràdio o música, o de qualsevol altre aparell sonor, o mitjançant cants, crits, baralles o qualsevol altre acte moltes, àdhuc els sorolls que produeixin els animals domèstics”. En aquest cas, l’import econòmic és de 200 o 300 euros en funció de l’horari.

També s’han imposat fins a quinze multes per incomplir l’apartat b del dit article. És a dir, per “consumir begudes alcohòliques a les vies, els espais o els transports públics”. Els infractors han de pagar, en aquest cas, 300 euros. Vuit sancions més han estat per prendre drogues, castigades amb 500 euros.

En global, l’import de totes aquestes sancions podria superar els 48.000 euros. Tot i això, si l’infractor la paga voluntàriament en el moment que se li notifica o en el termini de deu dies hàbils següents, pot aconseguir una rebaixa del 40%.

La parròquia on més infraccions s’han constatat és Canillo, amb fins a 72. Encamp i Andorra la Vella, amb 24, li segueixen. En canvi, a Sant Julià únicament n’hi ha registrades dues.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending